Breaking News

Το Kia Stinger GT τα βάζει με το Ford Mustang GT (video)

Το Kia Stinger GT τα βάζει με το Ford Mustang GT (video)

Μπορεί άραγε το φιλόδοξο και νέο Kia Singer GT να προκαλέσει σε μάχη το Ford Mustang GT που έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία;

Η μεταξύ τους αναμέτρηση τελικά πραγματοποιήθηκε ώστε το κοινό να μάθει ποιο από τα δυο είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση από στάση. Το νέο Stinger GT τροφοδοτείται από V6 twin turbo κινητήρα 3.3 λίτρων και το εμβληματικό Mustang GT από ένα μεγαλύτερο V8 χωρητικότητας 5.0 λίτρων.

Στην Αυστραλία όπου και πραγματοποιήθηκε η κόντρα τους, το Stinger GT αποδίδει σύμφωνα με τις τοπικές προδιαγραφές 365 ίππους και 510 Nm ροπής και το Mustang GT 410 ίππους και 530 Nm ροπής.

Το προβάδισμα λοιπόν του Mustang GT ειδικά σε ισχύ είναι φανερό. Οριακή είναι όμως η διάφορα τους για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, καθώς το Mustang GT χρειάζεται 4,8 δευτ. και το Stinger GT 4,9 δευτ.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το Mustang GT χρειάστηκε 13,32 δευτ, για να διανύσει 400 μέτρα και έφτασε τα 173,83 χλμ./ώρα, ενώ το Stinger GT νίκησε με 12,83 δευτ. και 172,50 χλμ./ώρα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
FordKiaMustang GTStinger GTΑυστραλία

Related Articles

Μια μητέρα οδηγεί την BMW M5 στην πίστα (video)

Ασυνήθιστη εικόνα σίγουρα, όχι όμως απίθανη, καθώς και οι μητέρες έχουν τελικά δικαίωμα, αλλά και ταλέντο στη γρήγορη οδήγηση. Οι

Κανένα Opel δε θα χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο το 2028!

Το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης πλησιάζει για τα μοντέλα της Opel, σύμφωνα πάντα με επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Η Alfa Romeo ανανέωσε τις Giulia και Stelviο! Που μοιάζουν με την Tonale και ποιες αλλαγές έγιναν;

Στον απόηχο της νέας Tonale η Alfa Romeo χρησιμοποίησε ως «πυξίδα» το μικρότερο SUV στη γκάμα της για να ανανεώσει