Breaking News

Γιατί κανείς δε μπορεί να οδηγήσει το Icona Nucleus; (video)

Γιατί κανείς δε μπορεί να οδηγήσει το Icona Nucleus; (video)

Πολλοί στη ιδέα της αυτόνομης οδήγησης πανικοβάλλονται, αλλά οι λόγοι δεν αφορούν ζητήματα ασφάλειας.

Αρκετοί λοιπόν είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα χαθεί πλήρως η χαρά της οδήγησης από την εν λόγω τεχνολογία. Στο Σαλόνι της Γενεύης υπάρχουν τρία μοντέλα που επιβεβαιώνουν αυτό το εφιαλτικό για πολύ κόσμο σενάριο. Ο λόγος για το Volkswagen I.D. Vizzion, το Renault EZ-GO και το Icona Nucleus, τα οποία δεν έχουν ταμπλό, τιμόνι, ούτε πεντάλ, καθώς είναι πλήρως αυτόνομα.

Το τελευταίο περιγράφεται από την Icona ως ένα «σαλόνι με τροχούς», διότι μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες, με τα καθίσματα του να μπορούν να μετακινηθούν, αλλά και να μετατραπούν σε καναπέ.

Τα ημιδιάφανα πάνελ στις πλευρικές του επιφάνειες επιτρέπουν στους επιβάτες να βλέπουν προς τα έξω, αλλά αυτοί να μην είναι ορατοί. Η πρόσβαση στα ενδότερα γίνεται από τη μοναδική πόρτα που υπάρχει, η οποία είναι συρόμενη στο πλάι, ενώ σηκώνεται και το επάνω γυάλινο τμήμα της.

Το αμάξωμα του Nucleus Concept έχει φουτουριστική και ασύμμετρη σχεδίαση, ενώ οι διαστάσεις του σε μήκος, πλάτος και ύψος είναι 5.25 μ.,  2.12 μ. και 1,75 μ. αντίστοιχα.

Παρά το ψηλό του ύψος το Nucleus Concept έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις Cd: 0,25 χάρη σε ένα διαχύτη κάτω από το αμάξωμα και των «λεπίδων» στους τροχούς.


Tags assigned to this article:
EZ-GOI.D. VizzionIconaNucleusRenaultVolkswagen

Related Articles

Φρεσκάρισμα για το Hyundai i30 – Λείπει από τη γκάμα του η κορυφαία έκδοση Ν (φωτογραφίες)

Με ένα ακόμα facelift η Hyundai φέρνει ξανά στο προσκήνιο το i30, το οποίο έχει πλέον να επιδείξει διακριτικές αλλαγές

Το νέο Kia Ray σε σκίτσα

Πριν μας αποχαιρετήσει οριστικά το 2007 η Kia έχει δεσμευτεί ότι θα μας παρουσιάσει το νέο Ray. Προφανώς δε γνωρίζετε

Αγρίμι που δαμάστηκε το ανανεωμένο Nissan GT-R-Οι αλλαγές και οι νέες εκδόσεις

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιαπωνία, πραγματοποίησε την πρεμιέρα του το ανανεωμένο supercar της Nissan. Ο λόγος φυσικά για το