Breaking News

Τι πρόβλημα υπάρχει με την Aston Martin DB11 και ανακαλείται;

Τι πρόβλημα υπάρχει με την Aston Martin DB11 και ανακαλείται;

Στην ανάκληση όλων των DB11 που κατασκεύασε από το τέλος του 2015 προχώρησε η Aston Martin.

Στο σύνολό τους οι DB11 φτάνουν τις 3.873 που πρέπει να ανακληθούν. Ο λόγος; Ελάττωμα στην κολόνα του τιμονιού που μπορεί να προκαλέσει απρόσμενη ενεργοποίηση του αερόσακου οδηγού. Ωστόσο για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται η βρετανική εταιρία των supercars, αλλά η Daimler η οποία την προμήθευσε με το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Σε μπελάδες μπήκε και η Nissan, καθώς ανακαλεί 17.500 μοντέλα της πολυτελούς θυγατρικής της εταιρίας Infiniti που χρησιμοποίησαν επίσης το εν λόγω εξάρτημα. H Daimler πέρυσι για τον ίδιο λόγο χρειάστηκε να ανακαλέσει ένα εκατομμύριο οχήματά της.

Σύμφωνα με την Aston Martin προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό, ενώ διευκρινίζει ότι η επισκευή θα γίνει φυσικά δωρεάν και θα χρειαστούν λιγότερες από δυο ώρες.

Τον περασμένο Ιούλιο 319 DB11 στις Η.Π.Α χρειάστηκε να ανακληθούν λόγω προβλήματος στο σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών.

Υπενθυμίζουμε ότι η DB11 τροφοδοτείται από έναν V12 twin-turbo κινητήρα 5.2 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ 608 ίππων, ροπή 700 Nm, ενώ οι επιδόσεις του αναφέρουν  επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα  εντός 3,9 δευτ. και τελική ταχύτητα 322 χλμ./ώρα. Σημειώστε ακόμα ότι συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF.



Related Articles

H Bentley Flying Spur του Έλτον Τζον πουλήθηκε 700.000 ευρώ

Πρόσφατα η Bentley δώρισε μια ξεχωριστή Flying Spur First Edition στον Έλτον Τζον, όχι όμως για ιδιωτική χρήση, αλλά προκειμένου

Η συναρμολόγηση του νέου BMW i8 Roadster (video)

Η ανοιχτή έκδοση του BMW i8 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα εντός του μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η

Το μέρος όπου δεν υπάρχει άλλη Porsche σε απόσταση 1.400 χλμ. (video)

Σίγουρα δε συναντάμε πολλά μοντέλα της Porsche όταν κυκλοφορούμε στους δρόμους της Ελλάδας, ωστόσο κάπου στον κόσμο υπάρχει ένα μέρος,