Breaking News

Επέτειος για τα πενήντα χρόνια του Opel GT

Επέτειος για τα πενήντα χρόνια του Opel GT

Τι και αν έχει περάσει μισός αιώνας, οι γραμμές του Opel GT δε μοιάζουν καθόλου ξεπερασμένες, ενώ η επέτειος του ελπίζουμε να κάνει τη γερμανική εταιρία να συνειδητοποιήσει ότι απουσιάζει από τη γκάμα της ένα σπορ coupe μοντέλο.

Ελάτε τώρα να θυμηθούμε την ιστορία του Opel GT. Τα πρώτα σκίτσα που άρχισαν να το απεικονίζουν δημιουργήθηκαν το 1962, ενώ η ανάπτυξη του διήρκησε τρία χρόνια.

Αρχικά το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε στη διοίκηση της Opel, ενώ ενώπιων του κοινού το 1965 στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Η Opel του απέδιδε το χαρακτηρισμό του πρώτου πρωτότυπου μοντέλου από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στις ράγες της γραμμής παραγωγής το Opel GT εισήλθε το 1968. Προσφέρονταν με τετρακύλινδρο κινητήρα 1.1 λίτρων απόδοσης 60 ίππων, ο οποίος προέρχονταν από το  Kadett, ενώ με τον εν λόγω κινητήρα προτιμούσαν το Opel GT στην Ευρώπη.

Στην Αμερική τώρα δημοφιλέστερος ήταν ο δυνατότερος κινητήρας των 1.9 λίτρων με ισχύ 90 ίππων που χρησιμοποιούσε επίσης και το Rekord, ενώ επέτρεπε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 11,5 δευτ. και τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα.

Το Opel GT παρέμεινε πέντε χρόνια στην παραγωγή και συνολικά κατασκευάστηκαν 103.463 αντίτυπα του.


Tags assigned to this article:
KadettOpel GTRekord

Related Articles

Στο στόλο του Ερυθρού Σταυρού το νέο Land Rover Defender (video)

Η ιστορικότερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο, ο Ερυθρός Σταυρός, φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια τραυματίες πολέμων, θύματα φυσικών καταστροφών, πρόσφυγες

To SEAT Arona δέχεται κέρματα για να πάρει εμπρός

Έχει γεμίσει το πορτοφόλι σας με μονόλεπτα, δίλεπτα και πεντάλεπτα και δε ξέρετε πως να τα ξεφορτωθείτε; Η SEAT σας

Oι τελευταίες 30 συλλεκτικές Bentley Mulsanne

Την ερχόμενη άνοιξη η Bentley θα τερματίσει οριστικά την παραγωγή της υπερπολυτελούς Mulsanne. Η βρετανική εταιρεία θα κουνήσει λευκό μαντήλι