Breaking News

Το εναλλακτικό όχημα για αστικές μετακινήσεις

Το εναλλακτικό όχημα για αστικές μετακινήσεις

Ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα για την πόλη παρουσίασε ο Όμιλος PSA.

Ο λόγος για το EU-LIVE (Efficient Urban Light Vehicle), το οποίο όπως βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες σχεδιαστικά ακροβατεί ανάμεσα σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ενώ οι δυο του πόρτες ανοίγουν προς τα πίσω σχηματίζοντας ορθή γωνία.

Μπορεί να κινηθεί σε αστικό περιβάλλον, αλλά και σε αυτοκινητόδρομο, αρκεί ο οδηγός του να έχει δίπλωμα οδήγησης. Ειδικά εντός της πόλης είναι ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στο μήκος των μόλις 2,4 μ. και το πλάτος των 0,85 μ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καμπίνα του είναι θερμαινόμενη, έχει ζώνες ασφαλείας και αερόσακο.

Η ανάπτυξη του έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έργο του σχεδίου “Push-to-Pass”, με το οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες προτείνουν καινοτόμες λύσεις στις μετακινήσεις.

Ο Όμιλος PSA αναφέρει ότι η οδήγηση του είναι εύκολη, χάρη στο μηχανισμό κλίσης που χρησιμοποίει υδραυλικά εξαρτήματα και υδροπνευματική ανάρτηση. Κίνηση παίρνει από ένα μονοκύλινδρο βενζινοκινητήρα 42 ίππων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους στους τροχούς, που αναπτύχθηκαν από την Elaphe και την Brembo, ενώ διαθέτει μπαταρία 48 Volt της Samsung SDI.

H συνολική του αυτονομία φτάνει τα 300 χλμ., εκ των οποίων τα 77 χλμ. γίνονται μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, επομένως δεν εκπέμπονται ρύποι. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 130 χλμ./ώρα.


Tags assigned to this article:
EU-LIVEΌμιλος PSA

Related Articles

Δεν κούμπωσες τη ζώνη ασφαλείας; Εκτός από ηχητική θα υπάρχει και φωτεινή υπενθύμιση!

Σας έχει τύχει να επιβιβαστείτε βράδυ σε κάποιο ταξί ή στο αυτοκίνητο ενός φίλου και να προσπαθείτε αρκετά μέχρι να

Ποδήλατο της Harley-Davidson αξίας 3.600 ευρώ

Όταν ακούτε το όνομα Harley-Davidson σίγουρα στο μυαλό σας έρχονται επιβλητικές μεγάλες μοτοσικλέτες και αναβατές με δερμάτινα μπουφάν. Ωστόσο η

Έτσι θα είναι τα ιπτάμενα ταξί του μέλλοντος (video)

Τα φλας των φωτογράφων στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ μπορεί να αστράφτουν πάνω στα νέα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών, ωστόσο αξίζει την