Breaking News

Γνωρίστε το διαφορετικό όχημα REDS

Γνωρίστε το διαφορετικό όχημα REDS

Το ιδιαίτερο σχεδιαστικά όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες ονομάζεται REDS και αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα του Κρις Μπανγκλ.

Ποιος είναι αυτός τώρα θα μας ρωτήσετε και θα σας απαντήσουμε ότι πρόκειται για ένα σχεδιαστή της BMW που αποχώρησε από τη βαυαρική εταιρία το 2009.

Επανερχόμαστε όμως στο REDS, το οποίο περιγράφεται ως ένα αστικών προδιαγραφών ηλεκτροκίνητο όχημα.

Εμφανισιακά  αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η τετραγωνισμένη του καμπίνα και η οροφή του που σχηματίζει ημικύκλια στις άκρες της, ενώ ενσωματώνει στο μισό της τμήμα ηλιακά πάνελ για τη φόρτιση της μπαταριάς.

Παράλληλα καταφέρει να απομακρύνει τις ακτίνες του ήλιου, ώστε να μην εισέρχονται στο εσωτερικό του. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η ανάγκη χρήσης του κλιματισμού και μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας.

Στην καμπίνα του REDS μπορούν να χωρέσουν τέσσερις επιβάτες όταν αυτό βρίσκεται εν κινήσει και πέντε όταν είναι σταθμευμένο, ενώ τα κάθισμα του οδηγού είναι περιστρεφόμενο. Στο λιτό ταμπλό του ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη των 17 ιντσών.

Το νέο REDS επιταχύνει από 0-50 χλμ./ώρα πολύ γρήγορα χωρίς όμως να ανακοινώνεται ο χρόνος, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 120 χλμ./ώρα και η αυτονομία του επαρκεί για 300 χλμ.

Ο Κρις Μπανγκλ σχεδίασε το REDS στο Τορίνο της Ιταλίας, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να μπει στην παραγωγή μέσω της China Hi-Tech Corporation (CHTC).

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Περιπολικό Ferrari ενάντια στην ιταλική μαφία

Η αστυνομία του σύγχρονου Ντουμπάι διαθέτει ένα μεγάλο στόλο από πανίσχυρα και πανάκριβα supercars, ωστόσο στην Ιταλία πολλά χρόνια πριν

Αυλαία για το Subaru WRX STI με την Final Edition

Το εμβληματικό Subaru WRX STI μας αποχαιρετά με την τελική του έκδοση, η οποία έχει νέα χαρακτηριστικά και συλλεκτικό χαρακτήρα.

Με 630 ίππους η νέα Maserati MC20 (video)

Η αναμονή έλαβε τέλος για το νέο μοντέλο της Maserati, καθώς επιτέλους η MC20 είδε το φως της δημοσιότητας Η