Breaking News

Σε χιόνια, νερά και άσφαλτο εξελίσσεται το νέο Opel Corsa (video)

Σε χιόνια, νερά και άσφαλτο εξελίσσεται το νέο Opel Corsa (video)

Σε «πυρετό» εργασιών βρίσκεται η Opel, καθώς εξελίσσει σε κάθε συνθήκες το νέο Corsa, το οποίο αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η έκτη γενιά του δημοφιλούς μικρού γερμανικού μοντέλου από τον Ιανουάριο βρίσκεται στη βόρεια Σουηδία, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου, προκειμένου να δοκιμαστεί πάνω σε χιονισμένους δρόμους και παγωμένες λίμνες με τη θερμοκρασία να δείχνει -30 βαθμούς Κελσίου.

Οι μηχανικοί της Opel πάνω σε αυτές τις ολισθηρές επιφάνειες ελέγχουν το σύστημα διεύθυνσης, ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας και αντιμπλοκαρίσματος τροχών. Η μεγάλη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή επιτρέπει επίσης εκτεταμένες δοκιμές των προβολέων Adaptive IntelliLux LED, οι οποίοι μετά τα Astra και Insignia τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Corsa.

Παράλληλα το νέο Corsa εξελίσσεται και στην άσφαλτο της Γερμανίας, συγκεκριμένα στο Κέντρο Δοκιμών της Opel που βρίσκεται στο Ντουντενχόφεν, όπου εξετάζεται η ακρίβεια, η αίσθηση και η πληροφόρηση που δίνει το τιμόνι, η απόσβεση της ανάρτησης σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου που φτάνουν μέχρι τα 140 χλμ./ώρα.

Επίσης το νέο Corsa περνάει και μέσα από νερό, το οποίο έχει διάφορα ύψη με το μικρότερο να είναι 25 εκατοστά, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εισέλθει σε ζωτικά του όργανα ούτε σταγόνα.

Εργαστηριακές δοκιμές, όπως η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, πραγματοποιούνται επίσης στις εγκαταστάσεις της Opel στο Ρούσελχαϊμ. Ειδική μνεία γίνεται και στο σημαντικά χαμηλότερο βάρος του νέου Corsa, ενώ περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Δείτε στο παρακάτω video τα πάθη που περνάει το νέο Corsa ντυμένο με βαρύ καμουφλάζ.


Tags assigned to this article:
Opelδοκιμέςνέο Corsa

Related Articles

Με το πλάι μπαίνει το νέο Subaru BRZ (video)

Έτσι ακριβώς περιμέναμε να φτάσει το νέο Subaru BRZ. Mε το πλάι και με τους τροχούς του να αφήνουν χνάρια

Πώς ακούγεται η νέα Lamborghini Urus; (video)

Αν τα αφτιά σας «γαργαλάει» κάποιος ήχος τότε μην ανησυχείτε, είναι η νέα Lamborghini Urus που πλησιάζει για την πλήρη

Δείτε πως δοκιμάζει η Aston Martin το πρώτο SUV της (video)

Η νέα DBX δεν είναι απλά ένα νέο μοντέλο στη γκάμα της Aston Martin, αλλά πολλά περισσότερα. Αυτό διότι αποτελεί