Breaking News

Το επόμενο δέμα σπίτι σας ίσως φτάσει με το νέο Renault EZ-FLEX

Το επόμενο δέμα σπίτι σας ίσως φτάσει με το νέο Renault EZ-FLEX

Απόλυτα ξεκάθαρος είναι ο στόχος που θέτει η Renault μέσα από το νέο Renault EZ-FLEX, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων εντός των αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία ο όγκος των μεταφερόμενων εμπορευμάτων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050. Η πρεμιέρα του νέου EZ-FLEX θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στην Έκθεση VIVA Technology από 16 έως 18 Μαΐου.

Τόσο ο χώρος μεταφοράς εμπορευμάτων όσο και η καμπίνα του έχουν τετραγωνισμένο σχήμα για πρακτικούς λόγους. Το νέο EZ-FLEX έχει μήκος 3,86 μ., πλάτος 1,65 μ. και ύψος 1,88 μ., ενώ ο χώρος φόρτωσης των εμπορευμάτων του είναι 3 κυβικών μέτρων. Τη φόρτωση εμπορευμάτων από την πίσω πόρτα κάνει πιο εύκολο το χαμηλό κατώφλι των 760 χλστ.

Εντός των τειχών της πόλης το νέο EZ-FLEX θα είναι αρκετά ευέλικτο όχι μόνο λόγω των συμπαγών του διαστάσεων, αλλά και χάρη στον κύκλο στροφής των 4,5 μέτρων που θα του επιτρέπει εύκολες μανούβρες στους στενούς δρόμους.

Για τον επαγγελματία οδηγό έχει σχεδιαστεί εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση από την καμπίνα του νέου EZ-FLEX, η οποία έχει δυο καθίσματα, ενώ το ύψος του ταμπλό επιτρέπει καλή περιμετρική ορατότητα.

Όπως αρμόζει στα μελλοντικά οχήματα αυτής της κατηγορίας το νέο EZ-FLEX είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο με προσφερόμενη αυτονομία 150 χλμ.

Η Renault θα διαθέσει έναν αριθμό νέων EZ-FLEX σε διάφορους επαγγελματίες, εταιρείες, πόλεις και δήμους της Ευρώπη για περίπου 2 χρόνια, με στόχο να συλλέξει πληροφορίες και δεδομένα από τη χρήση τους και έπειτα προφανώς να κατασκευάσει ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής.

Τα εν λόγω  δεδομένα θα μεταφέρονται μέσω του συνδεδεμένου συστήματος του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, είτε μία φορά την ημέρα, ώστε να κατανοηθούν καλύτερα οι ανάγκες της καθημερινής χρήσης.



Related Articles

Τα φορτηγά Mercedes Atego μεταφέρουν αναψυκτικά

Τη «δίψα» της εταιρίας Coca-Cola Lindley «σβήνει» η Mercedes, η οποία την προμήθευσε με 37 φορτηγά Atego. Η Coca-Cola Lindley

Στο χείλος του γκρεμού κρεμάστηκε νταλίκα που μετέφερε αυτοκίνητα

Στο τσακ αποφεύχθηκε τραγωδία με μια νταλίκα Volvo, η οποία ήταν φορτωμένη με συνολικά έξι αυτοκίνητα, όταν ο οδηγός της

Mε το νέο MAN CitE θα γίνονται οι αστικές μεταφορές εμπορευμάτων (video)

Στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο αρκετοί είναι αυτοί που κοντοστέκονται στο περίπτερο της MAN και παρατηρούν το νέο