Breaking News

Μαντέψτε πόσες ώρες και πόσα χρήματα χρειάστηκαν για την απόχρωση αυτής της McLaren 720S Spider (video)

Μαντέψτε πόσες ώρες και πόσα χρήματα χρειάστηκαν για την απόχρωση αυτής της McLaren 720S Spider (video)

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα αναδείξει τις γραμμές και το σχήμα του, ειδικά όταν πρόκειται για μια McLaren.

Η συγκεκριμένη 720S Spider που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης έκλεψε τις εντυπώσεις με την απόχρωση της, το μυστικό της οποίας μας αποκαλύπτει η βρετανική εταιρεία των supercars στο παρακάτω video.

Δημιουργήθηκε με μια νέα τεχνοτροπία από το τμήμα εξατομίκευσης MSO (McLaren Special Operations) και ονομάζεται “Coriolis”. Αποτελεί ένα μείγμα των τριών αποχρώσεων “Cerulean Blue”, “Burton Blue”, και “Abyss Black”, ενώ ως βάση χρησιμοποιήθηκε μια 720S Spider βαμμένη με την απόχρωση “Meteorite Grey”.

Όπως θα δείτε καλύπτει στο μεγαλύτερο ποσοστό το «δέρμα» της 720S Spider με μαύρο χρώμα και με μπλε σε συγκεκριμένα σημεία, όπως χαμηλά στα πλευρικά μαρπσιέ, στην αεροτομή που ανασηκώνεται, στους αεραγωγούς και στους εξωτερικούς καθρέπτες. Έτσι δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερο οπτικό εφέ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χρειάστηκαν 260 ώρες εργασίας για τη δημιουργία της νέας απόχρωσης, ενώ μόνο η συνολική εξατομίκευση της εν λόγω 720S Spider κόστισε στον πελάτη πάνω από 176.000 ευρώ. Tώρα πόσο από τα χρήματα αυτά πήγαν στη βαφή είναι άγνωστο.

Υπενθυμίζουμε ότι η 720S Spider τροφοδοτείται από V8 twin-turbo κινητήρα 4.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 710 ίππους και 769 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Για την επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα αρκούν 2,8 δευτ., ενώ από στάση «πιάνει» τα 200 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτ. Με κλειστή την οροφή η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα και με ανοιχτή την οροφή τα 325 χλμ./ώρα.


Tags assigned to this article:
720S SpiderMcLarenMSOαπόχρωση

Related Articles

Αυτές είναι οι πέντε Porsche με τον πιο δυνατό ήχο (video)

Πώς καταλαβαίνει κανείς ότι περνάει μια Porsche χωρίς να την έχει στο οπτικό του πεδίο; Μα φυσικά από το χαρακτηριστικό

Όλα μαύρα για αυτή την McLaren 570GT

Μοντέλα της McLaren μπορούν να αποκτήσουν λίγοι, ενώ ακόμα λιγότεροι θα μπορέσουν να κάνουν δική τους τη συγκεκριμένη 570GT στη

Υπάρχουν 24 διαφορετικές Porsche 911 για να διαλέξεις (video)

Η πληθώρα εκδόσεων που υπάρχουν σήμερα για την Porsche 911 ίσως να δημιουργεί κάποια σύγχυση στο κοινό. Για το λόγο