Breaking News

Το πρώτο και μοναδικό cabrio μοντέλο της SEAT

Το πρώτο και μοναδικό cabrio μοντέλο της SEAT

Λένε ότι η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του εμβληματικού SEAT 850 Sport Spider.

Πρόκειται για το πρώτο και τελευταίο cabriο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας, το οποίο άνοιξε την οροφή του το 1969. Η SEAT αποφάσισε την κατασκευή του πριν από 50 χρόνια, όταν η συνολική παραγωγή της, από το 1953 μέχρι τότε, είχε φτάσει στον αριθμό ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Αρχικά τα μοντέλα της SEAT είχαν στόχο να εξυπηρετήσουν την άμεση τότε ανάγκη του κοινού για μεταφορικό μέσο, ενώ το 850 Sport Spider απευθύνονταν όχι τόσο στην πρακτικότητα, αλλά στο συναίσθημα.

Βασίζονταν στο sedan 850 που είχε λανσαριστεί τρία χρόνια νωρίτερα, ενώ τη μετατροπή του σε cabrio είχε αναλάβει ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Βertone. Πάνω από το αυστηρά διθέσιο εσωτερικό του υπήρχε υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή, ενώ προαιρετικά προσφέρονταν και με hardtop.

Τροφοδοτούνταν από βενζινοκινητήρα μόλις 903 κ.εκ. απόδοσης 52 ίππων, ο οποίος αργότερα χρησιμοποιήθηκε και από το 850 Sport Coupe. H παραγωγή του ολοκληρώθηκε το 1972, ενώ στους δρόμους κυκλοφόρησαν συνολικά μόνο 1.746 SEAT 850 Sport Spider.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει διάδοχος του, αλλά αλήθεια δε θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ένα νέο cabrio μοντέλο από τη SEAT; Δύσκολο πάντως, καθώς τα SUV μονοπωλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον…


Tags assigned to this article:
850 Sport SpidercabrioSEAT

Related Articles

Δε χρειάζεται εμβόλιο το Opel Astra που τριαντάρισε-Έχει αντισώματα απέναντι στο χρόνο

Η πρώτη γενιά του δημοφιλούς Opel Astra γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια, επομένως αν ήταν έμψυχο όν θα μπορούσε να

H Aston Martin DB5 από Lego με τα όπλα του Τζέιμς Μποντ (video)

Δεν αποτελεί έκπληξη η είδηση ότι η Lego δημιούργησε με τα διάσημα τουβλάκια της ένα πιστό αντίγραφο της Aston Martin

H Porsche που πουλήθηκε 2,7 εκ. ευρώ σε δέκα λεπτά

Η συλλεκτική και άκρως εντυπωσιακή Porsche Project Gold 911 κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας της κατάφερε όχι μόνο να πουληθεί