Breaking News

Μικρή άνοδος στις πωλήσεις καινούργιων φορτηγών το Μάρτιο στην Ελλάδα

Μικρή άνοδος στις πωλήσεις καινούργιων φορτηγών το Μάρτιο στην Ελλάδα

Ενώ η αγορά καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας το Μάρτιο έκλεισε με πτώση -13,9%, στα καινούργια φορτηγά καταγράφηκε μια μικρή άνοδος +0,7%.

Πιο αναλυτικά, τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα πουλήθηκαν 672 καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα), ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018 είχαμε 667 πωλήσεις. Παράλληλα από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2019 στη χώρα μας έχουν πουληθεί 2.022 καινούργια φορτηγά, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2018 είχαμε 1.920 πωλήσεις, άρα η άνοδος βρίσκεται στο +5,3%.

Ωστόσο το Μάρτιο καταγράφηκε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις καινούργιων λεωφορείων, καθώς έφτασε στο -43,1% με μόλις 29 μονάδες, ενώ τον ίδιο μήνα του 2018  βρίσκονταν στις 51 μονάδες. Όμως από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2019 οι πωλήσεις καινούργιων λεωφορείων κινήθηκαν ανοδικά αγγίζοντας το +52%, με 114 μονάδες, έναντι 75 μονάδων του αντίστοιχου διαστήματος το 2018.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Με Scania μεταφέρεται αγωνιστικό όχημα διάσημου οδηγού (video)

Τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αγώνων Πέτερ Σόλμπεργκ οι περισσότεροι σίγουρα τον ξέρετε ή θα τον έχετε ακουστά. Αυτό που

To Mercedes Vito κάνει θραύση ως ταξί

Αν επισκεφτείτε τη βρετανική πρωτεύουσα και σηκώσετε το χέρι σας για ταξί είναι πολύ πιθανό να σταματήσει κάποιο Mercedes Vito.

Τίποτα δε λείπει από την ανανεωμένη Mercedes V-Class (video)

Ανανεωμένη σε εμφάνιση και με πλουσιότερο εξοπλισμό μας ξανασυστήνεται η Mercedes V-Class. To ΜPV της γερμανικής εταιρείας απέκτησε επανασχεδιασμένο εμπρός