Breaking News

Δυο συλλήψεις για «πειραγμένο» ταχογράφο σε φορτηγό

Δυο συλλήψεις για «πειραγμένο» ταχογράφο σε φορτηγό

Ίσως να έχετε δει και εσείς κάποια στιγμή στο δρόμο να σας προσπερνά με αρκετή ταχύτητα ένα φορτηγό και να απορείτε για τη συμπεριφορά του οδηγού, αφού τα Δ.Χ.Φ (Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης) έχουν αναγκαστικά από το νόμο συσκευή καταγραφής ταχύτητας (ταχογράφο).

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που παρεμβαίνουν σκόπιμα στην εν λόγω συσκευή, ώστε να αποκρύπτουν τις πραγματικές τους ταχύτητες σε περίπτωση μπλόκου.

Από την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν οι δυο αλλοδαποί, στο φορτηγό των οποίων εντοπίστηκε «πειραγμένος» ταχογράφος.

Η σύλληψη του έγινε πριν τέσσερις μέρες στον Ασπρόπυργο Αττικής, όταν από την εξέταση των φύλλων καταγραφής ταχύτητας και της συσκευής του ταχογράφου διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στην τοποθέτηση πρόσθετης ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, η οποία ενεργοποιούνταν ασύρματα µε τηλεχειριστήριο.

Οι συλληφθέντες μέσω του τηλεχειριστηρίου μπορούσαν να διακόπτουν την καταγραφή των ενδείξεων δραστηριότητας των οδηγών (ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, ταχύτητα οχήματος, χιλιόμετρα κ.λπ.), καθώς επίσης να απενεργοποιούν τόσο τον περιοριστή ταχύτητας του φορτηγού (κόφτη) όσο και το σύστημα υποβοήθησης φρένων (retarder), καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών, ενώ οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Renault ΕΖ-PRO παραδίδει μόνο του εμπορεύματα (video)

Ένα άκρως φουτουριστικό όχημα για τις διανομές προϊόντων εντός πόλης, αλλά και για άλλες επαγγελματικές χρήσεις παρουσίασε η Renault. O

Το νέο Ford Ranger ρυμούλκησε ταυτόχρονα 15 τροχόσπιτα (video)

Αρχικά πρέπει να σας πούμε ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση να μιμηθείτε το νέο Ford Ranger ρυμουλκώντας

Παραγγελία 72 διώροφων λεωφορείων Mercedes

Ιδιαίτερη πέραση έχουν τα λεωφορεία της Mercedes στην αγορά της Βραζιλίας, καθώς ακόμα μια παραγγελία από τη χώρα του καφέ