Breaking News

Ξεχάστε τα ντουμάνια από εξατμίσεις φορτηγών-Ήρθε το νέο ηλεκτρικό Volkswagen e-Crafter

Ξεχάστε τα ντουμάνια από εξατμίσεις φορτηγών-Ήρθε το νέο ηλεκτρικό Volkswagen e-Crafter

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι τα φορτηγά.

Ειδικά στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας του πλησιάζει σχεδόν τις δυο δεκαετίες. Το μέλλον λοιπόν και σε αυτή την κατηγορία οχημάτων είναι η ηλεκτροκίνηση. Η Volkswagen καταθέτει τη δική της πρόταση στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μεγάλα βαν. Ο λόγος για το νέο e-Crafter, το οποίο πλέον μπαίνει στην πρίζα και αποκτά ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα αρκετών ευρωπαϊκών πόλεων.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το νέο e-Crafter διαθέτει εμπρός τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 136 ίππων και 290 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης, σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Στο κάτω μέρος του οχήματος βρίσκεται η μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 35,8 kWh και βάρους 318 κιλών. Με τη διάταξη αυτή επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χλστ. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά, ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών. Με μια πλήρη φόρτιση της η μπαταρία υπόσχεται αυτονομία 173 χλμ. (μέτρηση NEDC).

Ως μέρος της διαδικασίας εξέλιξης ένας στόλος από 38 e-Crafter προ-παραγωγής τέθηκε στη διάθεση 25 μεγάλων εταιρειών αστικών διανομών στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, με τη Volkswagen να συλλέγει πολύτιμα δεδομένα προερχόμενα κατευθείαν από τους μελλοντικούς χρήστες του e-Crafter.

Διαβάστε επίσης: Η Volkswagen πέτυχε πάνω από 90.000 πωλήσεις σε ένα μήνα

Ολόκληρη η γκάμα του Crafter, συμπεριλαμβανομένου και του e-Crafter, κατασκευάζεται σε ένα προηγμένο, σχεδόν καινούργιο-έναρξη λειτουργίας μόλις το 2016-εργοστάσιο της Volkswagen, στη Września της Πολωνίας. Η συγκεκριμένη κατασκευαστική μονάδα πληροί ήδη την επιθετική περιβαλλοντική στρατηγική goTOzero της Volkswagen, για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως προς το CO2 μέχρι το 2050.

Εδώ και δύο χρόνια το εργοστάσιο στη Września τροφοδοτείται από ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως ανεμογεννήτριες και υδροηλεκτρικούς σταθμούς ενέργειας, με τους ρύπους CO2 να έχουν μειωθεί κατά 80%.

Στην Ελλάδα το νέο e-Crafter Van 35 ,στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof, έχει λιανική τιμή προ φόρων 47.177 ευρώ που με την προσθήκη Φ.Π.Α 24% διαμορφώνεται στα 58.500 ευρώ.Related Articles

Πριν 75 χρόνια το πρώτο λεωφορείο της MAN με αέριο

Πολυετή εμπειρία διαθέτει η MAN στα λεωφορεία που χρησιμοποιούν ως εναλλακτική μορφή ενέργειας το αέριο. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την

Ολυμπιονίκης αναπνέει την εξάτμιση του Hyundai NEXO (video)

Αλήθεια, εσείς θα δεχόσασταν να κάνετε γυμναστική μέσα σε μια πλαστική φούσκα που είναι συνδεδεμένη με την εξάτμιση αυτοκινήτου; Ακούγεται

Το Isuzu Concept FD-SI με κυψέλες αποθήκευσης εμπορευμάτων

Με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο οραματίζεται η Isuzu τα μελλοντικά οχήματα παράδοσης εμπορευμάτων. Αυτό τουλάχιστον είναι εμφανές από το ιδιαίτερο