Breaking News

To Brexit κλείνει εργοστάσιο της ΜΙΝΙ για ένα μήνα

To Brexit κλείνει εργοστάσιο της ΜΙΝΙ για ένα μήνα

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα για τη MINI στην πατρίδα της τη Βρετανία, αλλά ακόμα πιο δυσοίωνο είναι το μέλλον των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Οξφόρδη.

Το εν λόγω εργοστάσιο λοιπόν έκανε πράξη την προαναγγελθείσα από τον περασμένο Οκτώβριο παύση λειτουργίας του από 29 Μαρτίου μέχρι 29 Απριλίου. Η απόφαση που είχε παρθεί ήταν να κλείσει για ένα μήνα το εργοστάσιο από τη μέρα (29 Μαρτίου) που θα επισημοποιούνταν η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς για να αποφασιστεί το μέλλον λειτουργίας του.

Ωστόσο όπως μάλλον θα γνωρίζετε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν κατόρθωσε για τρίτη φορά να περάσει στους Βρετανούς βουλευτές τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, αλλά η ΜΙΝΙ έκανε πράξη την παύση παραγωγής στο εργοστάσιο της.

Το σενάριο λοιπόν για μια άτακτη έξοδο της Βρετανίας χωρίς εμπορική συμφωνία κερδίζει έδαφος και αυτό πανικοβάλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εκεί τα εργοστάσια τους. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο η MINI να μεταφέρει την παραγωγική της δραστηριότητα από τη Βρετανία στην Ολλανδία, αν γίνει Brexit χωρίς συμφωνία.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το εργοστάσιο της Honda που βρίσκεται στο Σουίντον της Βρετανίας θα σταματήσει τη λειτουργία του το 2021, ενώ περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.


Related Articles

Οι πέντε πιο εντυπωσιακές σκηνές που έχουν γυριστεί με Mercedes (video)

Με τη βοήθεια μοντέλων της Mercedes έχουν πραγματοποιηθεί εντυπωσιακά άλματα, ακροβατικά και απίστευτες σκηνές. H γερμανική εταιρεία μέσα από το

Τα θωρακισμένα περιπολικά Jeep Grand Cherokee της αντιτρομοκρατικής (video)

Βλέποντας τα γερασμένα και κακοσυντηρημένα Skoda Octavia και Citroen Xsara της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, αντιλαμβάνεται κανείς

Μοντέλα της Lexus έγιναν κόμικς

Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες αποτύπωσαν μοντέλα της Lexus με την τεχνοτροπία των magna, όπως αποκαλούνται τα ιαπωνικά κόμικς. Στόχος τους ήταν