Breaking News

Η Honda κλείνει το εργοστάσιο της στη Βρετανία και σταματά την παραγωγή του Civic στην Τουρκία

Η Honda κλείνει το εργοστάσιο της στη Βρετανία και σταματά την παραγωγή του Civic στην Τουρκία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην παραγωγική δραστηριότητα της Honda στην Ευρώπη, καθώς η ιαπωνική εταιρεία προέβη σήμερα σε σημαντικές σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση της Honda το εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Σουίντον της Βρετανίας θα σταματήσει τη λειτουργία του το 2021 όταν και θα κλείσει ο κύκλος ζωής των μοντέλων που παράγονται εκεί.

Σημειώστε ότι στο εν λόγω εργοστάσιο κάθε χρόνο παράγονται 150.000 οχήματα, ενώ απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, με τους οποίους η Honda δηλώνει ότι βρίσκεται σε διαβούλευση.

Παράλληλα η Honda αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή της έδρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Βρετανία και θα επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση των αναγκών που έχουν οι πελάτες της στη Γηραιά Ήπειρο. Αν και δεν αναφέρεται από την πλευρά της Honda προφανώς ο λόγος που πήρε την απόφαση αυτή είναι το Brexit.

Στο πλαίσιο της παραγωγικής της αναδιάρθρωσης η Honda θα σταματήσει επίσης το 2021 την παραγωγή του Civic sedan στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Τουρκιά, ωστόσο θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη γειτονική χώρα. Στο εργοστάσιο της στην Τουρκιά η Honda σε ετήσια βάση κατασκευάζει 38.000 οχήματα.

Η Honda υποστηρίζει ότι οι παραπάνω αποφάσεις της πάρθηκαν λόγω της επιβαλλομένης στροφής προς την ηλεκτροκίνηση, ενώ οι παγκόσμιες παραγωγικές της δραστηριότητες θα επικεντρωθούν πλέον σε περιοχές όπου αναμένεται αύξηση του όγκου παραγωγής.



Related Articles

Παύση παραγωγής σε εργοστάσια της Maserati

Μειωμένη ζήτηση για τα μοντέλα της Maserati δείχνει η είδηση που θέλει τα εργοστάσια της να επεκτείνουν την παύση της

Suzuki: Αυτό είναι (περίπου) το νέο Swift (φωτογραφίες)

Το περίπτερο της Suzuki στο “Japan Mobility Show 2023” του Τόκιο, φιλοξενεί το νέο Swift Concept. Από την ονομασία του

Πώς σας φαίνεται το κίτρινο Toyota CH-R;

Στην υφιστάμενη παλέτα του Toyota CH-R δε θα βρείτε αυτή την εκθαμβωτική κίτρινη απόχρωση, καθώς προσφέρεται αποκλειστικά με τη νέα