Breaking News

Στο σκοτάδι τρία εργοστάσια της Skoda

Στο σκοτάδι τρία εργοστάσια της Skoda

Αύριο, 30 Μαρτίου 2019, τα τρία εργοστάσια που διαθέτει η Skoda στην πατρίδα της την Τσεχία θα βυθιστούν το σκοτάδι από τις 22:30 μέχρι τις 29:30, τοπική ώρα.

Το ίδιο όμως θα συμβεί σε εκατομμύρια σπίτια και σε πολλά ιστορικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Skoda λοιπόν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην επονομαζόμενη «Ώρα της Γης» μια παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF που καλεί όλους μας να κλείσουμε για μια ώρα τα φώτα, ως μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης που οφείλουμε απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Skoda δείχνει όμως και με άλλους τρόπους ότι νοιάζεται για το περιβάλλον. Από το 2010 έχει μειώσει κατά 53% την κατανάλωση ενέργειας και νερού που απαιτείται για την παραγωγή κάθε νέου της οχήματος. Παράλληλα φέτος θα τοποθετήσει επιπλέον 10.000 φώτα Led στις εγκαταστάσεις της, όπου ήδη υπάρχουν 2.000.

Επίσης μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας επιθυμεί στα εργοστάσια της στην Τσεχία να χρησιμοποιείται «ουδέτερη» ενέργεια στην παραγωγική διαδικασία. Αξίζει να αναφέρουμε και την πρωτοβουλία της ονόματι «ένα αυτοκίνητο-ένα δέντρο» που ξεκίνησε το 2007 και προβλέπει ότι για κάθε ένα αυτοκίνητο της που θα κατασκευάζεται θα φυτεύεται ένα δέντρο στην Τσεχία.



Related Articles

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτων;

Το δικό σας αυτοκίνητο τι χρώμα είναι; Το επιλέξατε στην τύχη ή για κάποιο λόγο; Γνωρίζετε στις αρχές του 20ου

To Toyota που θα λατρέψουν οι γυναίκες

Προφανώς δεν υπάρχουν αμιγώς αντρικά ή γυναικεία αυτοκίνητα, ωστόσο ορισμένα μοντέλα κλείνουν λίγο πιο πονηρά το «μάτι» στο εκάστοτε φύλο.

Η Toyota Supra που πουλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια ευρώ

Όσοι έχετε βάλει στο «μάτι» τη νέα Toyota Supra που αποκαλύφτηκε πριν από μερικές μέρες μην τρομάζετε, δε θα είναι