Breaking News

Το γαλλικό αυτόνομο λεωφορείο Navya Arma (video)

Το γαλλικό αυτόνομο λεωφορείο Navya Arma (video)

Η γαλλική εταιρεία Navya, η οποία παράγει ηλεκτρικά και αυτόνομα μικρά λεωφορεία ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το πρώτο της εργοστάσιο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, η νέα μονάδα παραγωγής θα λειτουργήσει στο Μίσιγκαν, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν κατασκευαστεί εκεί 25 οχήματα.

Η Navya έχει ως έδρα της το Παρίσι και τη Λυών, ενώ τα μικρά λεωφορεία της ονόματι Arma, τα οποία θα δείτε στο παρακάτω video, πέρα από το ότι μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα έως 45 χλ./ώρα χωρίς οδηγό χρησιμοποιώντας πληθώρα αισθητήρων, είναι και αμιγώς ηλεκτροκίνητα, επομένως έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 15 επιβάτες, ενώ από το 2014 κυκλοφορούν 45 Arma σε όλο τον κόσμο. Για την εξέλιξη του Arma, το οποίο λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2015 η Navya συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.


Tags assigned to this article:
ArmaNavya

Related Articles

To Volkswagen Golf με αριθμό παραγωγής 150.000.000

Η παραγωγή του Volkswagen Golf έφτασε στον αξιοσέβαστο αριθμό των 150 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης και επιτυχημένης. όπως

Με 1.100 ίππους, απίστευτες επιδόσεις και υπογραφή Bertone το νέο GB110

Το όνομα του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Bertone, ίσως το γνωρίζετε από μοντέλα διαφορών αυτοκινητοβιομηχανιών που ξεχώρισαν με το ντιζάιν τους.

Το Nissan Titan XD καθαρίζει τους δρόμους από τα χιόνια

Η θερμοκρασία ήδη έχει πέσει αισθητά και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν κάνει την εμφάνιση τους στις ψηλότερες βουνοκορφές, ωστόσο