Breaking News

Σε ένα κοντέινερ με νερό μπήκε η ΒMW i8 για να σβήσει η φωτιά της

Σε ένα κοντέινερ με νερό μπήκε η ΒMW i8 για να σβήσει η φωτιά της

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια κατάσβεση φλεγόμενου αυτοκινήτου από άντρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μάνικα.

Όταν όμως το αυτοκίνητο που έχει πάρει φωτιά είναι η plug-in υβριδική BMW i8 η πυροσβεστική χρησιμοποιεί έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο για να τη σβήσει, που προκαλεί σίγουρα εντύπωση αλλά και απορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε μια αντιπροσωπεία της BMW κάπου στην Ολλανδία μια i8 άρχισε ξαφνικά να βγάζει καπνούς, ενώ η αιτία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας αμέσως έβγαλαν την i8 στον εξωτερικό χώρο και κάλεσαν την πυροσβεστική.

Δεδομένου ότι η i8 διαθέτει πολλά ηλεκτρονικά και εύφλεκτα εξαρτήματα, αποφασίστηκε να σηκωθεί με γερανό και να βουτηχτεί μέσα σε ένα κοντέινερ γεμάτο νερό, όπου παρέμεινε για 24 ώρες, ώστε να εξαλειφθεί  κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης της φλόγας.

Αφού η i8 βγήκε από τη «μπανιέρα» της, προφανώς κατεστραμμένη, στην αντιπροσωπεία της BMW έφτασαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που χρησιμοποιήθηκε θα απορριφθεί με ασφάλεια, καθώς περιείχε πολλά είδη οξέων και τοξικών ουσιών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου απαιτούνται διαφορετικές και πιο δραστικές λύσης κατάσβεσης όταν ξεσπάσει σε αυτά πυρκαγιά.


Tags assigned to this article:
i8ΒMWΟλλανδίαπυροσβεστική

Related Articles

Kόντρα ανάμεσα στη Lamborghini Urus και έναν Ολυμπιονίκη σκιέρ (video)

Όταν ο Πρόεδρος της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι, συνάντησε στο βουνό το φίλο του και Ολυμπιονίκη σκιέρ, Αλμπέρτο Τόμπα, είχε μια ιδέα.

Ο Ρονάλντο αγόρασε τη Bugatti των 16,7 εκατομμυρίων ευρώ;

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ισπανικό Μέσο ενημέρωσης, το οποίο αναφέρει ότι ο Πορτογάλος αστέρας του ποδοσφαίρου πρόσθεσε στη συλλογή του με

Δυστυχώς αυτή η Ferrari δεν ήξερε κολύμπι (video)

Σημαντικές ζημιές ή ακόμα και ολική καταστροφή ενδέχεται να έχει υποστεί η κόκκινη Ferrari FF που θα δείτε στο παρακάτω