Breaking News

Οι δικυκλιστές αναγνωρίζουν πιο γρήγορα τους κινδύνους στους δρόμους

Οι δικυκλιστές αναγνωρίζουν πιο γρήγορα τους κινδύνους στους δρόμους

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα που πραγματοποίησε η Ford με τη βοήθεια των διπλών φωτογραφιών που βλέπετε.

Με την πρώτη ματιά το δεξί και αριστερό τμήμα των φωτογραφιών μοιάζει ίδιο, ωστόσο αν παρατηρήσετε λίγο καλύτερα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές, όπως η παρουσία ενός πεζού, ένα αυτοκίνητο που κάνει όπισθεν και ένα απαγορευτικό διέλευσης στο φωτεινό σηματοδότη.

Όπως θα διαπιστώσατε αρκούν μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου για να βρείτε τις διαφορές, ωστόσο κατά τη διάρκεια της οδήγησης ακόμα και αυτός ο χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Στην έρευνα της Ford συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία στους οποίους δόθηκαν οι φαινομενικά πανομοιότυπες φωτογραφίες.

Αυτό που προέκυψε ήταν ότι οι δικυκλιστές εντόπισαν τις διαφορές κατά μέσο όρο σε 9,25 δευτ., ενώ όσοι δεν ήταν αναβάτες χρειάστηκαν 10,68 δευτ. Αξίζει αν αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάνουν τη ζωή τους περισσότεροι από 38.000 νέοι ηλικίας 18-24 ετών. Παράλληλα ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων μειώνεται στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα οι θάνατοι δικυκλιστών δυστυχώς αυξάνονται.


Tags assigned to this article:
Fordδικυκλιστές

Related Articles

Νέο Nissan Qashqai: Υβριδικό, ελαφρύτερο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο (video)

To δημοφιλέστερο SUV της Nissan, το Qashqai, βρίσκεται στη τελική ευθεία για την αποκάλυψη της τρίτης πλέον γενιάς του. Να

Το Volkswagen Arteon ποζάρει για έναν τυφλό φωτογράφο (video)

Τις κομψές σχεδιαστικές γραμμές του νέου Volkswagen Arteon δε χρειάζεται να έχεις όραση για να τις ανακαλύψεις. Αυτό μας το

Με αυτόματο πιλότο πλέον το Nissan Qashqai

Ο ηγέτης στην κατηγορία των crossover στην Ευρώπη που δεν είναι άλλος από το Nissan Qashqai έβαλε ακόμα ένα ισχυρό