Breaking News

Η Hyundai κάνει το smartphone σας κλειδί αυτοκινήτου

Η Hyundai κάνει το smartphone σας κλειδί αυτοκινήτου

Χάρη στα σύγχρονα smartphones μας επικοινωνούμε, βγάζουμε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, ενημερωνόμαστε για ότι συμβαίνει στον κόσμο, παίζουμε, λαμβάνουμε οδηγίες πλοήγησης και πολλά ακόμα.

Η Hyundai τώρα ενσωματώνει ακόμα μια λειτουργία στα smartphones, καθώς τα μετατρέπει σε ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Σύμφωνα λοιπόν με την κορεάτικη εταιρεία κατεβάζοντας μια εφαρμογή στο smartphone μας θα μπορούμε εύκολα να κλειδώνουμε και να ξεκλειδώνουμε τα μοντέλα της χωρίς να απαιτούνται τα παραδοσιακά κλειδιά.

Η νέα τεχνολογία της Hyundai ονόματι Near Field Communication (NFC) ενσωματώνει αισθητήρες στις εξωτερικές χειρολαβές των θυρών του οδηγού και του συνοδηγού και όταν ακουμπάμε πάνω σε αυτές το smartphone μας το όχημα ξεκλειδώνει.

Παράλληλα καταργείται το παραδοσιακό κλειδί  για την ενεργοποίηση του κινητήρα. Ο οδηγός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να τοποθετήσει το smartphone στη θέση επαγωγικής φόρτισης που βρίσκεται στη βάση της κεντρικής κονσόλας και να πατήσει το κουμπί ενεργοποίησης του κινητήρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το νέο ψηφιακό κλειδί έχει μνήμη που αποθηκεύει τις επιλογές μέχρι και τεσσάρων οδηγών σχετικά με τους ηλεκτρικούς πλευρικούς καθρέπτες, το κάθισμα, το τιμόνι, το σύστημα πλοήγησης, το ηχοσύστημα και το head-up display.


Tags assigned to this article:
Hyundaismartphoneψηφιακό κλειδί

Related Articles

Περιπολεί και οπλοφορεί η υβριδική Toyota Corolla

Πριν από λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 35 νέα περιπολικά Hyundai i30, τα οποία τροφοδοτούνται από πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων,

Φρεσκάρισμα για το Hyundai i30 – Λείπει από τη γκάμα του η κορυφαία έκδοση Ν (φωτογραφίες)

Με ένα ακόμα facelift η Hyundai φέρνει ξανά στο προσκήνιο το i30, το οποίο έχει πλέον να επιδείξει διακριτικές αλλαγές

Κάθε δέκα λεπτά πωλείται ένα Nissan Kicks

Σαν ζεστό ψωμί πουλάει το Nissan Kicks στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα πάντα με την ιαπωνική εταιρία. Τα στοιχεία