Breaking News

Τα Fiat Panda κατέκτησαν την έρημο του Μαρόκου

Τα Fiat Panda κατέκτησαν την έρημο του Μαρόκου

Ποιος είπε ότι το Fiat Panda είναι ένα αμιγώς αστικό μοντέλο που δε μπορεί να δραπετεύσει από τα σύνορα της πόλης;

Το μικρό δημοφιλές μοντέλο πόλης εδώ και πολλά χρόνια προσφέρεται και ως τετρακίνητο, ενώ αποκορύφωμα των εκτός δρόμου ικανοτήτων του αποτελεί η συμμετοχή του στο αγώνα Panda Raid.

Στη φετινή ενδέκατη διοργάνωση του αγώνα συμμετείχαν σχεδόν 400 Panda στην κατηγορία 4Χ2 και 4Χ4, χρονολογίας μέχρι το 2003, από όλο τον κόσμο. Η γραμμή εκκίνησης του αγώνα Panda Raid 2019 βρίσκονταν στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ενώ η καρό σημαία του τερματισμού κυμάτισε στο Μαρακές του Μαρόκου.

Το κομβόι ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 15 του ίδιου μήνα. Τα Panda διένυσαν πάνω από 3.000 χλμ. εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν στην καυτή και απέραντη έρημο του Μαρόκου.

Το «παρών» έδωσε και ένα σύγχρονο Panda Cross 4×4, το οποίο τροφοδοτούνταν από TwinAir Turbo κινητήρα 0.9 λίτρων, ενώ δε δίστασε στιγμή πάνω στη σαθρή άμμο της ερήμου, καθώς χάρη στον επιλογέα Drive Mode ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Auto, Off-Road και Gravity Control.

Παράλληλα το Panda Cross 4×4 έχει μεγαλύτερη κατά 2,2 εκατοστά από το έδαφος, γωνία προσέγγισης 24 μοιρών, ράμπας 21 μοιρών και αποχώρησης 34 μοιρών.

Για την ιστορία αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 1983 το Panda έγινε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με σύστημα τετρακίνησης.


Tags assigned to this article:
FiatPandaPanda Cross 4x4Panda Raid 2019

Related Articles

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στο εσωτερικό της Porsche Cayenne (video)

Το ότι η νέα Porsche Cayenne είναι ιδιαίτερα άνετη και τεχνολογικά προηγμένη μπορείτε να το φανταστείτε, επιτρέψτε μας όμως μέσα

Opel Crossland: Όλες οι αλλαγές σε εμφάνιση και εξοπλισμό

Ένα ήπιο φρεσκάρισμα πραγματοποίησε η Opel στο Crossland, από το όνομα του οποίου απουσιάζει πλέον το γράμμα “X”. Στο μπροστινό

Ποια μοντέλα της Mercedes χρησιμοποιούνται ως περιπολικά;

Στις υπηρεσίες του νομού προσφέρει η Mercedes και η Smart μοντέλα που διαθέτουν στις γκάμες τους. Πρόκειται για περιπολικά που