Breaking News

H Toyota θα πάει στη Σελήνη με αυτό το όχημα (video)

H Toyota θα πάει στη Σελήνη με αυτό το όχημα (video)

To συγκεκριμένο νέο όχημα της Toyota δεν πρόκειται να το δείτε πότε από κοντά, καθώς δεν πρόκειται να πατήσει στη Γη.

Στόχος του είναι εξερευνήσει τη Σελήνη, όσο απίστευτο και να σας ακούγεται. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ιαπωνία επιθυμεί να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη βοήθεια της Toyota.

H αρχική συμφωνία ανάμεσα στον Οργανισμό Ερευνών Αεροδιαστημικής της Ιαπωνίας (JAXA) και στην Τoyota προβλέπει να εξετάσουν τη δυνατότητα συνεργασίας στη διεθνή εξερεύνηση του διαστήματος.

Έτσι η Toyota δημιούργησε το εν λόγω επανδρωμένο όχημα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει σύμφωνα με την ίδια δύο άτομα σε τακτική βάση και τέσσερα άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Διαθέτει συνολικά έξι πολύ μεγάλους τροχούς, οι οποίοι προφανώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στους κρατήρες και την ειδική μορφολογία εδάφους της Σελήνης.

Γνωρίζουμε επίσης τις διαστάσεις του. Έχει μήκος 6 μέτρα, ύψος 3,8 μέτρα και εσωτερικό χώρο 13 κυβικών μέτρων για τους αστροναύτες.  Θα κινείται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και η αυτονομία του θα αγγίζει τα 10.000 χλμ. Στη Σελήνη αναμένεται να σταλεί το 2030.



Related Articles

Μικρό, αυτόνομο και με εντυπωσιακό σχήμα το νέο Audi AI:me

Ένα νέο πρωτότυπο όχημα θα μας παρουσιάσει η Audi στις 15 Απριλίου στο πλαίσιο  διεξαγωγής του Σαλονιού Αυτοκινήτου στη Σαγκάη.

Μισό crossover-μισό coupe το νέο Audi Activesphere Concept

Η τετράδα των πρωτότυπων οχημάτων Sphere της Audi θα ολοκληρωθεί με το νέο ηλεκτρικό Activesphere Concept. Η παγκόσμια πρεμιέρα του

Το νέο Honda CR-V μέσα από την υβριδική του έκδοση

Για πρώτη φορά η Honda θα προβάλει στην Ευρώπη ένα υβριδικό SUV της. Ο λόγος για το CR-V Hybrid Prototype,