Breaking News

Μακελειό έγινε στους ελληνικούς δρόμους και το Φεβρουάριο

Μακελειό έγινε στους ελληνικούς δρόμους και το Φεβρουάριο

Δυστυχώς η λέξη μακελειό είναι αυτή που ταιριάζει για ακόμα μια φορά όταν περιγράφουμε την τραγική κατάσταση των ελληνικών δρόμων.

Το Φεβρουάριο λοιπόν 14 συνάνθρωποι μας ξεψύχησαν άδικα στην άσφαλτο, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε 13 νεκρούς, τον Οκτώβριο 14, το Νοέμβριο 20, το Δεκέμβριο 17 και τον Ιανουάριο 19.

Επιτέλους, ας δουν τους τρομακτικούς αυτούς αριθμούς οι αρμόδιοι. Aς εφαρμόσουν εντατικότερους ελέγχους και ας μεριμνήσουν για την ενίσχυση της οδικής παιδείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα τώρα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ελλάδα καταγράφηκαν 393 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία είχαμε 459 παθόντες.

Πιο αναλυτικά, σημειώθηκαν, όπως προαναφέραμε, 14 θανατηφόρα τροχαία με 14 νεκρούς, 7 σοβαρά τροχαία με 9 σοβαρά τραυματίες και 372 ελαφρά τροχαία με 436 ελαφρά τραυματίες.

Για πολλοστή φορά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής επισημαίνει ότι τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.



Related Articles

Σύγκρουση με φορτηγό σε έξοδο αυτοκινητόδρομου (video)

Όταν κινούμαστε σε αυτοκινητόδρομο και δε γνωρίζουμε με ακρίβεια σε ποια έξοδο θέλουμε να βγούμε παραμένουμε δεξιά, με χαμηλότερη ταχύτητα

Πέντε νεκροί από τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο τον Οκτώβριο – Ξεπέρασαν τις 5.700 οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ

Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας δεν περιορίζονται μόνο στην Αττική, αλλά επεκτείνονται σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο

Ηθελημένο μπλακ-άουτ στη Hyundai

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Hyundai συμμετείχε στην «Ώρα της Γης», θέλοντας και ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το φαινόμενο της