Breaking News

Εγκληματική οργάνωση:232 κλοπές Ι.Χ.Ε-εκατοντάδες ανταλλακτικά-κέρδη 2 εκ. ευρώ (video)

Εγκληματική οργάνωση:232 κλοπές Ι.Χ.Ε-εκατοντάδες ανταλλακτικά-κέρδη 2 εκ. ευρώ (video)

H Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει ακόμα μια εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων στη χώρα μας.

Οι αριθμοί των κλεμμένων οχημάτων, των ανταλλακτικών που ξήλωναν από αυτά και τα κέρδη που αποκόμιζαν προκαλούν ζάλη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι προς το παρόν έχουν εξιχνιασθεί ήδη 232 κλοπές Ι.Χ.Ε. και 2 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν 29 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 18 ήταν κλεμμένα και τα 11 πλαστογραφημένα. Βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 100 κινητήρες και 670 εγκέφαλοι οχημάτων, πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, πιστόλι, 2 πιστόλια κρότου, πιστόλι ρέπλικα, καραμπίνα, μικροποσότητα ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 25.920 ευρώ. Ωστόσο εκτιμάται ότι το οικονομικό όφελος που έχει αποκομίσει η εγκληματική οργάνωση ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν συλληφθεί 11 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 10 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός. Τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές οχημάτων. Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απάτη, πλαστογραφίες, ληστεία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί προστασίας του περιβάλλοντος, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση; Για την διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό όπως lap top , διαγνωστικά που συνδέονται στην ειδική θύρα των οχημάτων, αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των θυρών εισόδου των οχημάτων κ.α.

Όταν επέλεγαν κάποιο όχημα το οποίο αδυνατούσαν να το αφαιρέσουν με τον εξοπλισμό που κατείχαν, επιστράτευαν έτερα μέλη της οργάνωσης, τα οποία κατείχαν ειδικά γερανοφόρα οχήματα και το φόρτωναν σε αυτά για να το μεταφέρουν στους χώρους τους.

Ακολούθως τα οχήματα τα μετέφεραν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία και τα ερευνούσαν για να εντοπίσουν συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS TRACKERS ) που τυχόν υπήρχαν στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε σημεία με ελάχιστη κίνηση οχημάτων όπου τα στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, συνήθως 1 – 2 ημερών, και μετά από αυτό τα μετέφεραν είτε σε «καβάντζες» – διαλυτήρια, είτε σε απομονωμένες αποθήκες για να τα διασφαλίσουν έως ότου φροντίσουν για την περαιτέρω διάθεσή τους.

Παράλληλα, έτερα μέλη της οργάνωσης, παραλάμβαναν τα οχήματα που έρχονταν από το εξωτερικό και ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, αποφάσιζαν αν θα τα αποσυναρμολογήσουν για να πουληθούν ως ανταλλακτικά ή αν θα μπορούσαν να τα επισκευάσουν με ανταλλακτικά τα οποία θα προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα έγγραφα από τα οχήματα που είχαν εισαγάγει, πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των κλεμμένων οχημάτων με τους αντίστοιχους από τα οχήματα που είχαν εισαγάγει και τα ταξινομούσαν, είτε στις εταιρείες που είχε υπό την επιρροή της η οργάνωση, είτε σε «αχυράνθρωπους» έναντι αμοιβής.

Στο τελικό στάδιο, τα «έτοιμα» προς πώληση οχήματα τα διέθεταν μέσω των εταιρειών που κατείχαν ή τα ταξινομούσαν στις εταιρείες αυτές ή μέσω «αχυρανθρώπων» τα διέθεταν προς πώληση σε ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι αγνοούσαν την πραγματική προέλευσή τους.

Για τη νομιμοφανή πώληση των ανταλλακτικών από τα κλεμμένα οχήματα και λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου όγκου ανταλλακτικών, στην οργάνωση εντάχθηκαν άτομα τα οποία κατείχαν επιχειρήσεις εμπορίας ανταλλακτικών, με προφανή σκοπό να μεταπωλούνται τα ανταλλακτικά χονδρικώς σε καταστήματα και όχι σε ιδιώτες. Για τον σκοπό αυτό, εκδίδονταν εικονικά τιμολόγια με ποσότητες και αξίες κατά πολύ χαμηλότερες από τις κανονικές και με τον τρόπο αυτό επετύγχαναν την νομιμοποίηση των χρημάτων.Related Articles

Στα 33.000 πόδια έγινε pit stop με μηδενική βαρύτητα (video)

Στη φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 η ομάδα Aston Martin Red Bull Racing έχει καταφέρει τρία συνολικά παγκόσμια ρεκόρ

Δες το ποσό που θα πληρώσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023, την προθεσμία και το πρόστιμο

Στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αναρτήθηκαν σήμερα τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2023 για τα οχήματα. Οι ιδιοκτήτες

Σύλληψη στα βόρεια προάστια για διαρρήξεις αυτοκινήτων

Τέλος στην παράνομη δράση ενός 29χρονου αλλοδαπού έβαλαν αστυνομικοί που του πέρασαν χειροπέδες στις 29 Νοεμβρίου όταν τον εντόπισαν στο