Breaking News

Το Audi Q8 πλέον δεν έχει μόνο έναν κινητήρα

Το Audi Q8 πλέον δεν έχει μόνο έναν κινητήρα

Μόνο σε ένα τομέα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει φτωχό το Audi Q8 και αυτός ήταν η γκάμα των κινητήρων του.

Το μεγάλο γερμανικό SUV προσφέρονταν στις αγορές της Ευρώπης αποκλειστικά με τον V6 50 TDI πετρελαιοκινητήρα των 3.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 286 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο tiptronic και σύστημα τετρακίνησης. Οι επιδόσεις του αναφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6,3 δευτ. και τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα.

Η Audi λοιπόν πρόσθεσε δυο νέους κινητήρες κάτω από το καπό του Q8. Ξεκινάμε με το V6 βενζινοκινητήρα 55 TFSI των 3.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ μπορεί να επιταχύνει το Q8 από 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,9 δευτ. και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Παράλληλα το Q8 απέκτησε και τον V6 πετρελαιοκινητήρα 45 TDI των 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 231 ίππους και 500 Nm, ενώ είναι ικανός για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 7,1 δευτ. και η τελική του ταχύτητα ορίζεται στα 233 χλμ./ώρα.

Αμφότεροι οι δυο νέοι κινητήρες του Q8 διαθέτουν ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο απαρτίζεται από μια ηλεκτρική μονάδα 48 Volt , από μπαταρία ιόντων λιθίου και μια γεννήτρια που μπορεί να ανακτήσει ενέργεια έως 12kW.

Αυτό σημαίνει ότι το Q8 μπορεί να «ρολάρει» σε ταχύτητες μεταξύ 55-160 χλμ./ώρα με τον κινητήρα του σβηστό για 40 δευτερόλεπτα όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε ένα Q8 να κινείται σε ελληνικό δρόμο.


Tags assigned to this article:
AudiQ8νέοι κινητήρες

Related Articles

Ένα ιδανικό Isuzu D-Max για τον Batman

Προτείνουμε στο γνωστό υπερηρώα Batman να πρωτοτυπήσει και στην επόμενη ταινία του να επιλέξει το Isuzu D-Max για όχημα του

To Volkswagen Golf από το 1975 μέχρι σήμερα (video)

Πάνω από τέσσερις δεκαετίες τo Volkswagen Golf κατέχει τα σκήπτρα του ηγέτη στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων. Παράλληλα θεωρείται και

Το Ford Mustang με SUV αμάξωμα και ηλεκτροκίνητο

Εδώ και πάνω από 50 χρόνια το Mustang είναι το διασημότερο μοντέλο της Ford, ενώ μέχρι τώρα το έχουμε δει