Breaking News

Τα παιδιά των λουλουδιών επιστρέφουν με το βαν της Volkswagen

Τα παιδιά των λουλουδιών επιστρέφουν με το βαν της Volkswagen

Το γνωρίζετε σχεδόν όλοι και σίγουρα το έχετε συνδέσει στο μυαλό σας με άλλες εποχές. Πιο ανέμελες και  πιο αθώες. Ο λόγος για το εμβληματικό, Type 2, βαν της Volkswagen.

H αναγνωρισιμότητα του έφτασε στο ζενίθ της όταν εμφανίστηκε το 1969 στην Έκθεση Τέχνης και Μουσικής του Γούντστοκ. Οι φωτογραφίες του έγιναν διάσημες σε όλο τον κόσμο εκείνη την εποχή, καθώς υπήρχαν σε κάθε εφημερίδα και περιοδικό.

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω Type 2, χρονολογίας του 1963, είχε ζητήσει από τον καλλιτέχνη Bob Hieronimus να το ζωγραφίσει με το χέρι, ώστε να μεταφέρει με αυτό το συγκρότημα του στο Γούντστοκ. Χαρακτηριστικά του είχε ζητήσει ένα «μαγικό λεωφορείο», ενώ τα ψυχεδελικά σχέδια του το κατέστησαν σύμβολο της ειρήνης, της αγάπης και της ενότητας.

Μισό αιώνα μετά ο Bob Hieronimus ξεδίπλωσε και πάλι το ταλέντο του πάνω στο Type 2, το οποίο έπειτα από τρία χρόνια εργασιών αποκατάστασης ξαναέγινε ο αγαπημένος του καμβάς.

Η ομάδα του αναζήτησε το ίδιο Type 2 που είχε ζωγραφίσει πριν από 50 χρόνια, ωστόσο έπειτα από άκαρπες έρευνες έξι μηνών αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο.

Η παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του “Orange Country Transporter Organization Winter Meet” στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.



Related Articles

Όταν το σκαθάρι της Volkswagen μετατράπηκε σε πεταλούδα

Φέτος, το άγνωστο στους περισσότερους, Volkswagen Karmann Ghia Type 14 γιορτάζει τα 65α γενέθλια του. Πάμε λοιπόν να μάθουμε την

Το Opel που χτυπήθηκε από κεραυνό και έγινε ηλεκτρικό!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται πριν από μισό αιώνα η Opel σημείωσε παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας με αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο

Γνωρίζατε την ύπαρξη του Citroen DS Wagon;

Πόλος έλξης για πολλούς συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων θα αποτελέσει αυτό το Citroen DS Wagon που διατίθεται προς πώληση. Αναμφισβήτητα το