Breaking News

Πόσα καινούργια αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο;

Πόσα καινούργια αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο;

Η μικρή αλλά σταθερά ανοδική πορεία στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων στη χώρα μας συνεχίστηκε και τον πρώτο μήνα του 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΕΑ και η ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα σημειώθηκαν 9.212 πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 (8.885 πωλήσεις) καταγράφηκε άνοδος +3,7%.

Η νέα άνοδος δίνει μια μικρή ελπίδα στην αγορά αυτοκινήτων που έχει πληγεί σημαντικότατα, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2019 κινήθηκε -68,9% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Ας δούμε τώρα πως πήγαν και οι πωλήσεις καινούργιων φορτηγών (ελαφρά και βαρέα) τον Ιανουάριο του 2019. Υπήρξε άνοδος, αλλά αρκετά μικρή, καθώς δε ξεπέρασε το +0,4% με τις πωλήσεις καινούργιων φορτηγών να βρίσκονται στις 675 μονάδες, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 μιλούσαμε για 672 μονάδες.

Σαφώς μεγαλύτερη είναι η άνοδος στις πωλήσεις καινούργιων φορτηγών τον Ιανουάριο του 2019, καθώς έφτασε το +400%. Αυτό διότι πουλήθηκαν 75 καινούργια φορτηγά, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 μόλις 15.



Related Articles

Στην αστυνομία προσελήφθη το Suzuki Jimny

Μια καταδίωξη μπορεί να πάρει απρόσμενη τροπή και το περιπολικό να αναγκαστεί να βγει εκτός ασφάλτου για να κυνηγήσει τους

Αυτό είναι το τελευταίο Volvo με diesel κινητήρα – Στο μέλλον μόνο ηλεκτρικά μοντέλα (φωτογραφίες)

H Volvo ανακοίνωσε την οριστική κατάργηση των πετρελαιοκινητήρων από τη γκάμα της. Δεν ήταν μια ξαφνική απόφαση, καθώς είχε ανακοινώσει

Το Nissan Juke που έσπασε την καραντίνα

H Βρετανία είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Σε καραντίνα για σχεδόν τρεις