Breaking News

19 νεκροί από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

19 νεκροί από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Ο πρώτος μηνιαίος απολογισμός του 2019 για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου ευχάριστος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας τον Ιανουάριο του 2019 συνολικά 19 συνάνθρωποι μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα στη χώρα μας σημειώθηκαν 17 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, από τα οποία προέκυψαν 19 νεκροί.

Παράλληλα σημειώθηκαν 14 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 16 σοβαρά τραυματίες και 396 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 426 ελαφρά τραυματίες. Επομένως μέσα σε ένα μόνο μήνα είχαμε 400 τροχαία ατυχήματα με 461 παθόντες.

Τονίζεται για πολλοστή φορά ότι τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Ας πατήσουμε λοιπόν όλοι μαζί «φρένο» στο αιματοκύλισμα της ασφάλτου και «γκάζι» στη συνετή και προσεκτική οδήγηση.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

To Audi A4 ανανεώθηκε όσο πατάει η γάτα

Σε μια αρκετά ήπια ανανέωση του A4 με sedan και avant αμάξωμα προχώρησε η Audi. Άλλωστε η γερμανική εταιρία με

Αυτοκίνητα θα μιλάνε στους πεζούς (video)

Στην Ευρώπη ήδη υπάρχει νόμος που επιβάλει στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να αναπαράγουν ένα τεχνητό ήχο όταν κινούνται με ταχύτητες

To ισχυρότερο Volkswagen Golf GTI

Η Volkswagen τράβηξε το σεντόνι και αποκάλυψε το νέο Golf GTI TCR στο πλαίσιο διεξαγωγής της ετήσιας συνάντησης GTI στην