Breaking News

Κόντρα ανάμεσα στο VW Up! GTI και το Suzuki Swift Sport (video)

Κόντρα ανάμεσα στο VW Up! GTI και το Suzuki Swift Sport (video)

Γρήγορα, μικρά μοντέλα με σπορ αμφίεση είναι μια ελκυστική συνταγή, την οποία ακολουθούν αμφότερα τα Volkswagen Up! GTI και Suzuki Swift Sport.

Ως αντίπαλοι στην ίδια κατηγορία, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο από τα δυο είναι ταχύτερο στην πράξη. Πώς θα γίνει αυτό; Με μια εκκίνηση από στάση στην ίδια γραμμή της ευθείας, δηλαδή με ένα αγώνα dragster.

Ας δούμε όμως πρώτα τα προσόντα των δυο αντιπάλων. Το Up! GTI χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρου απόδοσης 115 ίππων και 200 Nm ροπής, ενώ «δηλώνει» ότι μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 8,8 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 196 χλμ./ώρα.

Σαφώς πιο ισχυρό είναι το Swift Sport, καθώς τροφοδοτείται από κινητήρα 1.4 λίτρων με ισχύ 140 ίππων  και 230 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του είναι καλύτερες με επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτ. και τελική ταχύτητα 209 χλμ./ώρα.

Σημειώστε επίσης ότι το Up! GTI ζυγίζει 1.070 κιλά και το Swift Sport 970 κιλά. Πατήστε play στο παρακάτω video για να δείτε αν το Up! GTI είδε την «πλάτη» του Suzuki Swift Sport ή αν συνέβη το αντίστροφο.


Tags assigned to this article:
Swift Sportup! GTIVolkswagen

Related Articles

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία είχε τις περισσότερες πωλήσεις το 2017;

Ανατροπή υπήρξε στο αποτέλεσμα για την αυτοκινητοβιομηχανία με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων το 2017. Η συμμαχία λοιπόν των Renault-Nissan μετά

Ο μεγαλύτερος εκθεσιακός χώρος της Brabus

Αν τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά βρίσκεστε στη Γερμανία έχουμε να σας προτείνουμε ένα ξεχωριστό μέρος για να επισκεφτείτε.

Έναρξη παραγωγής για το μοναδικό cabrio μοντέλο της Volkswagen

Η κυριαρχία των crossover έχει εκτοπίσει τα cabrio μοντέλα, τα οποία πλέον δυστυχώς σπανίζουν, ωστόσο η Volkswagen βρήκε τρόπο να