Breaking News

Το ρομπότ της Ford που χρησιμοποιεί το κάθισμα 25.000 φόρες (video)

Το ρομπότ της Ford που χρησιμοποιεί το κάθισμα 25.000 φόρες (video)

Καθημερινά περνάμε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο μας και για το λόγο αυτό η Ford φροντίζει τουλάχιστον η παραμονή μας να είναι άνετη.

Με ποιο τρόπο; Η μπλε οβάλ εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή των καθισμάτων που τοποθετηθεί εντός των μοντέλων της.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόλις εισέλθουμε στο αυτοκίνητο το κάθισμα είναι ο πρώτος παράγοντας για την άνεση και ποιότητα που εισπράττουμε. Παλαιότερα η Ford χρησιμοποιούσε κυλίνδρους που πήγαιναν πάνω-κάτω για να ελέγχει την αντοχή των καθισμάτων και των υφασμάτων με τα οποία τα επένδυε.

Πλέον, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομπότ ονόματι “Robutt”, το οποίο προσμοιάζει το ανθρώπινο σώμα σε καθιστή στάση, όταν εισέρχεται και εξέρχεται από το αυτοκίνητο.

Το “Robutt” μπορεί σε τρεις μόνο εβδομάδες να δείξει στους τεχνικούς της Ford πόσο θα έχει ταλαιπωρηθεί ένα κάθισμα σε βάθος δεκαετίας, καθώς «κάθεται» και «σηκώνεται» από το κάθισμα 25.000 φορές.

Το “Robutt” χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των καθισμάτων του νέου Fiesta, ενώ πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλα τα μοντέλα που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.


Tags assigned to this article:
FiestaFordRobutt

Related Articles

To Renault Spider που ζύγιζε 790 κιλά!

Είστε νοσταλγοί των roadster και στεναχωριέστε για την απόλυτη επικράτηση των SUV στις μέρες μας; Επειδή πλέον δεν υπάρχουν αρκετά

Ανακαλούνται πάνω από 190 υβριδικά Volvo στην Ελλάδα για αναβάθμιση λογισμικού

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι

Πολυτελές τροχόσπιτο με δικό του γκαράζ! (video)

Τα εσωτερικά των σύγχρονων τροχόσπιτων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα μοντέρνο μικρό διαμέρισμα. Διαθέτουν καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα,