Breaking News

Πιστεύετε ότι πιο βρώμικο είναι το τιμόνι του αυτοκινήτου ή το κάθισμα της τουαλέτας;

Πιστεύετε ότι πιο βρώμικο είναι το τιμόνι του αυτοκινήτου ή το κάθισμα της τουαλέτας;

Σοκ προκαλεί έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι το τιμόνι του αυτοκινήτου μπορεί να είναι  μέχρι και τέσσερις φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα μιας τουαλέτας.

Σκεφτείτε απλά ότι τις περισσότερες φορές που πιάνετε το τιμόνι δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας, καθώς είστε σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή δουλειά προηγουμένως. Ας μιλήσουν όμως οι αριθμοί για το πόσο βρώμικο μπορεί να είναι το τιμόνι ενός αυτοκινήτου.

Για τις ανάγκες της έρευνας μετρήθηκε η ακαθαρσία των εσωτερικών μερών του αυτοκινήτου μέσω της μέσης ποσότητας βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό ή των μονάδων που σχηματίζουν αποικίες (CFU).

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου έχει 100 CFU, τα κουμπιά ενός ανελκυστήρα 313 CFU, το κάθισμα της τουαλέτας 172 CFU, ενώ το τιμόνι του αυτοκινήτου φτάνει τα 629 CFU.

Σύμφωνα μάλιστα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών οι καμπίνες των αυτοκινήτων συγκαταλέγονται στα πιο βρώμικα μέρη που υπάρχουν στον κόσμο. Mέσα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να ζούνε μέχρι και 700 διαφορετικά βακτήρια. Τα δυο πιο συνηθισμένα είναι το Staphylococcus, που προκαλεί  πολλές ασθένειες, δηλητηριάσεις τροφίμων και δερματικές λοιμώξεις, ενώ το Propionibacterium είναι υπεύθυνο για φλεγμονές και μολύνσεις.

Θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ο πιο συνηθισμένος τρόπος βακτηριακής μόλυνσης είναι να φάτε μέσα στο αυτοκίνητο, επομένως καλό θα είναι να γευματίζετε μόνο στην κουζίνα του σπιτιού σας.



Related Articles

To EAVan είναι διασταύρωση ηλεκτρικού ποδηλάτου και βαν

Μια έξυπνη ιδέα είχε η νεοφυής βρετανική εταιρεία Electric Assisted Vehicles Limited, η οποία δημιούργησε ένα καινοτόμο όχημα που συνδυάζει

Παραλίγο «ναυάγιο» σε πλημμυρισμένο δρόμο – Σε βάρκα μετατράπηκε αυτό το Kia Picanto (video)

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν ορισμένοι οδηγοί, κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, είναι να διασχίζουν πλημμυρισμένους δρόμους, υπερεκτιμώντας

Σύλληψη για δεκατέσσερις κλοπές οχημάτων

Οι κλοπές οχημάτων δεν καταγράφονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας αλλά και στα νησιά της. Στην όμορφη Ζάκυνθο