Breaking News

Η Porsche που πουλήθηκε 4,2 εκατομμύρια ευρώ

Η Porsche που πουλήθηκε 4,2 εκατομμύρια ευρώ

Στο σφυρί βγήκε αυτή η κλασσική αγωνιστική Porsche 550A Spyder του 1958 η οποία πουλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 4.224.200 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό μοντέλο, καθώς η Porsche είχε δημιουργήσει μόλις 40 αντίγραφα της.

Στο βιογραφικό της η συγκεκριμένη 550A Spyder έχει νίκες σε αγώνες που έχουν διεξαχθεί στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Γερμανία, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τη δεύτερη θέση στο Λε Μαν.

Τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων, ο οποίος της προσφέρει ισχύ 110 ίππων ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε στον 24ώρο αγώνα της Γαλλίας να συναγωνιστεί στα ίσα τη νικήτρια Ferrari 250 Testa Rossa με V12 κινητήρα διπλάσιας χωρητικότητας και τρεις φορές μεγαλύτερη ισοδύναμη.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Αλματώδης… πρόοδος για το Lada Niva – Αποκτά ΑΒS και κινητήρα Euro 5 (φωτογραφίες)

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, μια φράση που ταιριάζει «γάντι» στις πρόσφατες αναβαθμίσεις των Lada Niva

Ένα σπάνιο Volkswagen Beetle με κινητήρα Porsche (video)

Βλέποντας κανείς τις παρακάτω φωτογραφίες θεωρεί ότι πρόκειται για ένα κλασσικό Volkswagen Beetle. Ωστόσο η ιστορία του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Θες ασορτί μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο; Δες τι έκανε η Alpine με την ΜV Agusta (video)

Γονίδια από το σπορ τετράτροχο μοντέλο A110 μεταφέρθηκαν στη μοτοσυκλέτα Superveloce 800, καθώς η γαλλική Alpine και η ιταλική MV