Breaking News

Ετοιμάζεται το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο Mercedes Citaro

Ετοιμάζεται το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο Mercedes Citaro

Η ηλεκτροκίνηση δε βάζει στην πρίζα μόνο επιβατικά μοντέλα, αλλά και μικρά αστικά λεωφορεία, όπως το Mercedes Citaro.

Η ίδια η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι εξελίσσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Citaro, το οποίο θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, θα κινείται αθόρυβα μέσα στις πόλεις, ενώ αναφέρεται ότι οι δοκιμές του πραγματοποιούνται κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες στην Αρκτική και στην έρημο Νεβάδα.

Παράλληλα αναφέρεται ότι θα διαθέτει μια συστοιχία αρθρωτών μπαταριών ιόντων λιθίου, ώστε να παρέχεται ένα ευρύ φάσμα αυτονομίας. Οι τροχοί του στον πίσω άξονα θα είναι ηλεκτρικοί, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που έχουμε δει και στο Citaro G BlueTec Hybrid, ενώ οι μηχανικοί της Mercedess δίνουν έμφαση στη θερμική διαχείριση του.

Η πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Citaro έχει δρομολογηθεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανόβερο, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.


Tags assigned to this article:
CitaroMercedes

Related Articles

Για ποιο λόγο συνεργάζονται Porsche-Audi;

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν Porsche και Audi με στόχο την κατασκευή μιας νέας πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα

Ποια οχήματα δε θα πληρώνουν διόδια;

Από 1η Ιανουαρίου του 2019 έως 31 Δεκεμβρίου του 2020 τα οχήματα άνω των 7,5 τόνων που κινούνται με υγροποιημένο

Εξαρτήματα αυτοκινήτων της Ford φτιαγμένα από κόκκους καφέ (video)

Τα βιώσιμα υλικά είναι πλέον απαραίτητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες αναζητούν διαρκώς καινοτόμες λύσεις για την κατασκευή εξαρτημάτων που τοποθετούνται