Breaking News

Το νέο Scala ανεβάζει πιο ψηλά τη Skoda (video)

Το νέο Scala ανεβάζει πιο ψηλά τη Skoda (video)

Στόχος του νέου Scala είναι να γίνει η «σκάλα» της Skoda που θα τη βοηθήσει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στους τομείς της ποιότητας, της σχεδίασης και της τεχνολογίας.

Πρόκειται για νέο μικρομεσαίο hatchback μοντέλο της τσέχικης εταιρείας, το οποίο έμμεσα αντικαθιστά το Rapid Spaceback. Σχεδιαστικά είναι επηρεασμένο από το πρωτότυπο μοντέλο Vision RS, το οποίο είχε εντυπωσιάσει στο φετινό Σαλόνι του Παρισιού.

Η εικόνα του νέου Scala μαγνητίζει με τα full Led φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, με τις ζάντες των 18 ιντσών και τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια του πορτμπαγκάζ κάτω από την οποία αναγράφεται το όνομα Skoda. Οι διαστάσεις του σε μήκος, πλάτος και ύψος είναι 4.362 χλστ., 1.793 χλστ. και 1.471 χλστ. αντίστοιχα. Παράλληλα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου Volkswagen.

Το εσωτερικό του νέου Scala τώρα, σύμφωνα πάντα με τη Skoda, διακρίνεται για την ποιότητα των υλικών και την ευρυχωρία του (μεταξόνιο 2.649 χλστ.). Προσέξτε την κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό οθόνη αφής (από 6,5 έως 9,2 ίντσες) και το ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit (10,25 ιντσών). Ο χώρος των αποσκευών του κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός προσφέροντας από 467 έως 1.410 λίτρα όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Οι βενζινοκινητήρες του νέου Scala είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι τρικύλινδροι TSI του ενός λίτρου απόδοσης 95 και 115 ίππων και ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI με ισχύ 150 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει μόνο ο 1.6 TDI των 115 ίππων. Θα προσφέρεται επίσης και έκδοση φυσικού αερίου G-TEC με «χιλιάρη» τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 90 ίππων.

Στην ευρωπαϊκή αγορά το λανσάρισμα του νέου Scala θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Κανείς δε θα αγοράσει αυτήν την ολοκαίνουργια BMW X5

Η ΒΜW X5 που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία κατασκευάστηκε πολύ πρόσφατα, ωστόσο δεν πρόκειται να πουληθεί σε κανέναν. Για ποιο

Το εκκεντρικό όχημα Arcimotor SRX

Ένας σύγχρονος Κένταυρος των δρόμων είναι το νέο SRX που παρουσίασε η Arcimotor στο Σαλόνι του Λος Άντζελες. Το «σώμα»

Tα ηχοσυστήματα του VW Golf από το 1974 μέχρι σήμερα (video)

Ήχους από το παρελθόν μας θυμίζει η Volkswagen ανοίγοντας τα ηχοσυστήματα που έχουν τοποθετηθεί στα Golf  εδώ και πάνω από