Breaking News

Από το 1905 μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια Skoda

Από το 1905 μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια Skoda

Ένα νέο σημαντικό ορόσημο καταγράφηκε στην παραγωγική ιστορία της Skoda, καθώς πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κατασκευάσει συνολικά 20 εκατομμύρια οχήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μοντέλα της Skoda κατασκευάζονται σε 15 περιοχές και 8 χώρες όλου του κόσμου. Το μοντέλο που είχε την τιμή να λάβει τον εν λόγω σημαντικό αριθμό παραγωγής είναι ένα Karoq, το οποίο συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο της Skoda που βρίσκεται στο Κβασίνι της Τσεχίας.

Στις 13 Ιούλιου του 2016 γιορτάστηκε η παραγωγή 10 εκατομμυρίων οχημάτων, στις 5 Φεβρουαρίου του 2013 των 15 εκατομμυρίων, στις 19  Ιανουαρίου του 2016 των 18 εκατομμυρίων και στις 19 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους των 19 εκατομμυρίων.

Το πρώτο μοντέλο της Skoda κύλισε από τη γραμμή παραγωγής το μακρινό 1905 και ήταν το Voiturette A, το οποίο είχαν εξελίξει οι ιδρυτές της εταιρίας, Λορίν και Κλέμεντ. Η ανιούσα για την Skoda ξεκίνησε το 1991 όταν εντάχτηκε κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Volkswagen. Πλέον η Skoda έχει ακόμα έναν λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και να καταστρώνει το επιχειρηματικό της πλάνο ονόματι “Strategy 2025”, στο οποίο σίγουρα θα κυριαρχεί η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση και η συνδεσιμότητα.


Tags assigned to this article:
KaroqSKODA

Related Articles

Λερώστε άφοβα τα καθίσματα του νέου Ford Puma (video)

Ειδικά όσοι είναι γονείς ή έχουν σκύλο ξέρουν ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου λερώνονται το ίδιο εύκολα με τον καναπέ

Τι ξεχωριστό έχουν αυτά τα κεντρικά καπάκια τροχών της Mini; (video)

Ένα αξεσουάρ μάλλον για ψυχαναγκαστικούς ιδιοκτήτες των μοντέλων της λάνσαρε η Mini. Αν λοιπόν οδηγείτε και εσείς Mini, αλλά σας

500.000 Audi από το εργοστάσιο της Ουγγαρίας

Ιδιαίτερα πεπειραμένο είναι το εργοστάσιο της Audi που βρίσκεται στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, καθώς πλέον εκεί έχουν κατασκευαστεί συνολικά μισό