Breaking News

Tesla στον αυτόματο πιλότο δεν «είδε» τρένο μπροστά του – Η στιγμή που ο οδηγός κόβει το τιμόνι δεξιά πριν συγκρουστεί (βίντεο)

Tesla στον αυτόματο πιλότο δεν «είδε» τρένο μπροστά του – Η στιγμή που ο οδηγός κόβει το τιμόνι δεξιά πριν συγκρουστεί (βίντεο)

Ο οδηγός ενός Tesla Model 3 γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από μια βέβαιη σφοδρή σύγκρουση με τρένο.

Οι ενσωματωμένες κάμερες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατέγραψαν το περιστατικό, το οποίο θα μπορούσε να είχε εξελιχτεί σε τραγωδία. Όπως θα δείτε λοιπόν στο παρακάτω βίντεο το Tesla πλησίασε σε σιδηροδρομική διάβαση, όπου είχαν κατέβει οι μπάρες, ενώ ήταν αναμμένα και τα προειδοποιητικά φώτα. Το πρώτο πράγμα που θα αναρωτηθείτε είναι γιατί ο οδηγός καθυστερούσε να φρενάρει, ενώ έβλεπε μπροστά του το τρένο να περνάει.

Σύμφωνα με τον ίδιο είχε ενεργοποιήσει το γνωστό σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης FSD (Full Self-Driving Mode), από το οποίο μάλλον περίμενε να ενεργοποιήσει την αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο αυτό δε συνέβη ποτέ, αλλά ευτυχώς ο οδηγός αποφάσισε, έστω και καθυστερημένα, να πάρει τα ινία του αυτοκινήτου στρίβοντας τελευταία στιγμή το τιμόνι δεξιά.

Διαβάστε επίσης: Φορτηγό «έγδαρε» παρκαρισμένο Tesla Cybertruck – Η στιγμή που ξηλώνει τη δεξιά πλευρά (φωτογραφίες & βίντεο)

Το Tesla τότε χτύπησε την κατεβασμένη μπάρα και το στύλο της σιδηροδρομικής διάβασης και τελικά σταμάτησε στο διπλανό χωράφι. Από την πρόσκρουση το Τesla υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές στο μπροστινό δεξιό φτερό, στον τροχό, στην ανάρτηση, ενώ έχει σπάσει το πλευρικό μαρσπιέ και ο προφυλακτήρας. Ευτυχώς ο τραυματισμός του οδηγού δεν ήταν σοβαρός και έτσι δε χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οδηγός του Tesla αφήνει αιχμές για την αποτελεσματικότητα του συστήματος FSD. Συγκεκριμένα έγραψε: «Έχω το Tesla μου λιγότερο από ένα χρόνο και μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, προσπάθησε δύο φορές κατευθύνθηκε προς διερχόμενο τρένο ενώ βρισκόταν σε λειτουργία FSD. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στις 8 Μαΐου 2024 και έχω υλικό από τις κάμερες».

Αρκετοί πάντως σχολίασαν κάτω από την ανάρτηση που έκανε ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς το FSD απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση από τον οδηγό. Επίσης τον κατηγόρησαν ότι βασιζόταν στο σύστημα FSD ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες (πυκνή ομίχλη) και ότι έπρεπε να κινούνταν με χαμηλότερη ταχύτητα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

 


Tags assigned to this article:
FSDModel 3TeslaΤρένο

Related Articles

Η Ελένη Χατζίδου βρήκε ποιο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ταιριάζει (φωτογραφίες)

Η Ελένη Χατζίδου μας συστήνει το νέο πρωταγωνιστή της πόλης, ο οποίος είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Ο λόγος για

Παράπονα από ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού Volkswagen ID.4 – Οι πόρτες ανοίγουν ανεξήγητα εν κινήσει!

Ιδιοκτήτες του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Volkswagen ID.4 αναφέρουν ότι οι πόρτες του οχήματος ανοίγουν ανεξήγητα εν κινήσει! Συγκεκριμένα στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας

Από 15 ετών μπορείς να οδηγείς νόμιμα το νέο Opel Rocks-e!

Στην κατηγορία οχημάτων SUM (Sustainable Urban Mobility) ανήκει το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Opel Rocks-e. Στη Γερμανία, μπορούν ήδη να το οδηγούν νεαρά