Ταξίμετρο από τη Skoda στα δρομολόγια που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά (video)

Ταξίμετρο από τη Skoda στα δρομολόγια που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά (video)

Τα παιδιά σήμερα έχουν πολυάσχολη ζωή, καθώς ασχολούνται με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, ειδικά τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καλοκαιριού.

Οι γονείς από την άλλη πέρα από την εργασία και τη φροντίδα του σπιτιού, πρέπει να μεταφέρουν με το αυτοκίνητο σχεδόν καθημερινά τα παιδιά τους σε κάθε τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Skoda Βρετανίας το 66% των γονέων δήλωσαν ότι αισθάνονται σαν οδηγοί ταξί κάθε φορά που το παιδί τους θέλει να πάει κάπου, ενώ εκτιμούν ότι περνούν τρεις ώρες επιπλέον κάθε εβδομάδα πίσω από το τιμόνι για το λόγο αυτό. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι γονείς διανύουν κάθε χρόνο 2.652 χλμ. για λογαριασμό των παιδιών τους, ενώ με βάση τη ταρίφα των ταξί στο Λονδίνο αν πληρωνόντουσαν για τα δρομολόγια αυτά θα έβγαζαν σε ετήσια βάση σχεδόν 14.000 ευρώ.

Η τσέχικη εταιρεία λοιπόν παρουσιάζει μια νέα εφαρμογή ονόματι “Skoda Parent Taxi” για τα smartphones των γονέων-οδηγών που λειτουργεί ως ταξίμετρο. Τα παιδιά ωστόσο δε θα πληρώνουν με χρήματα αλλά, με βοήθεια σε διάφορες δουλειές όπως το σκούπισμα, το πέταγμα των σκουπιδιών, το στρώσιμο του κρεβατιού, το πλύσιμο του αυτοκινήτου ή το τάισμα του σκύλου.

Ο γονέας και το παιδί θα συμφωνούν στα πόσα χλμ. θα ισοδυναμεί η κάθε δουλειά και μόλις καλυφτεί η απόσταση αυτή θα πρέπει να «πληρώσουν» το χρέος τους.

Πώς σας ακούγεται σαν ιδέα; Δίκαια δεν είναι;

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης ΚεχαγιάςRelated Articles

Ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στον κόσμο;

Στη νέα Alpina B5 BI-Turbo Touring αποδόθηκε αυτός ο βαρυσήμαντος τίτλος, λόγω των επιδόσεων της. Ο V8 twin-turbo κινητήρας των

Η Skoda πακετάρει αυτοκίνητα σε κομμάτια όπως η ΙΚΕΑ (video)

Σας έχει τύχει ποτέ να πάρετε κάποιο έπιπλο από την ΙΚΕΑ και να έχετε αγανακτήσει με τις οδηγίες συναρμολόγησης του;

Η Mercedes G500 Convertible αξίας άνω των 180.000 ευρώ

Η νέα γενιά της Mercedes G-Class που έκανε σχετικά πρόσφατα πρεμιέρα προσφέρεται προς το παρόν αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα. Ωστόσο

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<