Breaking News

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ κοστίζει το νέο Ford GT Mk2 (video)

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ κοστίζει το νέο Ford GT Mk2 (video)

Τα αποκαλυπτήρια μιας ακόμα πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης του supercar Ford GT πραγματοποιήθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Ο λόγος για το νέο  Ford GT Mk2, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία της Ford Performance με την Multimatic. Σε σύγκριση με το «απλό» Ford GT διαθέτει περισσότερη ισχύ, είναι αεροδυναμικά βελτιωμένο και ζυγίζει 90 κιλά λιγότερο.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία μπορεί να το οδηγήσει κανείς μόνο μέσα στην πίστα, καθώς απαγορεύεται να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Εξακολουθεί να τροφοδοτείται από το V6 EcoBoost κινητήρα των 3.5 λίτρων, ωστόσο η ισχύς του έχει αυξηθεί κατά 200 ίππους, φτάνοντας πλέον τους 700 ίππους.

Ελαφρώς βελτιωμένο είναι και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Πατάει σε τροχούς 19 ιντσών, οι οποίοι ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport GT και ακινητοποιούνται με κεραμικά φρένα.

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις (εμπρός splitter, πίσω διαχύτης, πλευρικά φτερά, πίσω αεροτομή) επιτρέπουν στο νέο GT Mk2 να παράγει 400% περισσότερη κάθετη δύναμη.

Μόνο 45 GT Mk2 θα κατασκευάσει η Ford με την τιμή τους να αγγίζουν τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια δηλαδή 1.066.022 ευρώ.



Related Articles

Νέα έκδοση της Lotus Exige εμπνευσμένη από ένα μονοθέσιο

Μια νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής μόλις 25 αντιτύπων της Exige δημιούργησε η Lotus, η οποία ονομάζεται Cup 430 Type

Μάλλον δε φτιάχνει με λίγη αλοιφή η ζημιά σε αυτή τη Ferrari! (video)

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι έχουμε κάνει μικροχτυπήματα ή γδαρσίματα στο αυτοκίνητο μας κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος. Ωστόσο, ειδικά

Ιδανική για τον Τζέιμς Μποντ η νέα Aston Martin DB12 – Με 680 ίππους και τελική ταχύτητα 325 χλμ./ώρα (φωτογραφίες & βίντεο)

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η νέα Aston Martin DB12, την οποία η βρετανική εταιρεία χαρακτηρίζει το πρώτο στον κόσμο Super Tourer.