Breaking News

«Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» είναι το…

«Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» είναι το…

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι το φετινό «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο από τη δημοφιλή κατηγορία των SUV.

Η ενναλακτική αυτή μορφή ενέργειας άλλωστε αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο επίζηλος διεθνής τίτλος λοιπόν για το 2021 πηγαίνει στο νέο Volkswagen ID.4. Στην «κάλπη» προσήλθαν 93 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 24 χώρες, οι οποίοι αποτελούν την κριτική επιτροπή του θεσμού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen κατακτά το βραβείο του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Αυτό είχε συμβεί επίσης το 2009 με το Golf, το 2010 με το Polo, το 2011 με το up! και το 2013 πάλι με το Golf. Σημειώνεται ότι για να είναι επιλέξιμο για το βραβείο World Car of the Year, ένα αυτοκίνητο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη φιλικότητα του νέου ID.4 προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ.

Διαβάστε επίσης: Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές αυτοκινήτων-Δείτε τη μεθοδολογία των δραστών (video)

Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες ως τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη εικόνα σε απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό εξωτερικό κόσμο. Όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist είναι ενεργά, το προπορευόμενο του ID.4 όχημα, επισημαίνεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη πάνω από μια συγκεκριμένη ταχύτητα, για να διατηρηθεί η απαιτούμενη απόσταση.

Το ID.4 θέτει επίσης νέα στάνταρ στη ψηφιοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο μπορεί να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες “over the air”, ασύρματα. Η Volkswagen είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο, από το καλοκαίρι. Το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο, με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης σημαντική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 σε όλο τον κόσμο, μέσα στο 2021, με στόχο να λανσάρει ένα τουλάχιστον ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, κάθε χρόνο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης ΚεχαγιάςRelated Articles

Μικρό τερατάκι ετών 49! Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Fiat

Συνήθως τα ιστορικά μοντέλα διακρίνονται για την ομορφιά και τη φινέτσα τους, κάτι που όμως δεν ισχύει για το Fiat X1/23.

Μπουρλώτιασε μυστηριωδώς ένα σταθμευμένο Tesla-Βγήκε ολική καταστροφή (photos)

Άδοξο τέλος είχε το κόκκινο Tesla Model S P100D που βλέπετε στις φωτογραφίες. Για άγνωστο ακόμα λόγο ξέσπασε πυρκαγιά στο

Την κίτρινη στολή των ταξί θα φορέσει το Tesla Model 3

Η βόλτα με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tesla Model 3 είναι σίγουρα μια ωραία εμπειρία που πολλοί θέλουν να ζήσουν, ενώ