Breaking News

«Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» είναι το…

«Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» είναι το…

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι το φετινό «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο από τη δημοφιλή κατηγορία των SUV.

Η ενναλακτική αυτή μορφή ενέργειας άλλωστε αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο επίζηλος διεθνής τίτλος λοιπόν για το 2021 πηγαίνει στο νέο Volkswagen ID.4. Στην «κάλπη» προσήλθαν 93 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 24 χώρες, οι οποίοι αποτελούν την κριτική επιτροπή του θεσμού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen κατακτά το βραβείο του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Αυτό είχε συμβεί επίσης το 2009 με το Golf, το 2010 με το Polo, το 2011 με το up! και το 2013 πάλι με το Golf. Σημειώνεται ότι για να είναι επιλέξιμο για το βραβείο World Car of the Year, ένα αυτοκίνητο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη φιλικότητα του νέου ID.4 προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ.

Διαβάστε επίσης: Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές αυτοκινήτων-Δείτε τη μεθοδολογία των δραστών (video)

Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες ως τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη εικόνα σε απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό εξωτερικό κόσμο. Όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist είναι ενεργά, το προπορευόμενο του ID.4 όχημα, επισημαίνεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη πάνω από μια συγκεκριμένη ταχύτητα, για να διατηρηθεί η απαιτούμενη απόσταση.

Το ID.4 θέτει επίσης νέα στάνταρ στη ψηφιοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο μπορεί να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες “over the air”, ασύρματα. Η Volkswagen είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο, από το καλοκαίρι. Το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο, με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης σημαντική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 σε όλο τον κόσμο, μέσα στο 2021, με στόχο να λανσάρει ένα τουλάχιστον ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, κάθε χρόνο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης ΚεχαγιάςRelated Articles

Εξορίζονται τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου από τη Μ. Βρετάνια

Τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων θα απαγορεύσει η βρετανική κυβέρνηση από το 2040. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το σχετικό

Με κλιματισμό και μουσική μέσα στα Tesla ο σκύλος όταν απουσιάζει ο οδηγός (video)

Είστε στο αυτοκίνητο μαζί με τον αγαπημένο σας σκύλο και θέλετε να σταματήσετε, για να πεταχτείτε σε μια δουλειά. Αυτό

Το Baojun E100 ηλεκτρίζει τις πόλεις

Εντονότερη γίνεται η «σπίθα» του ηλεκτροκίνητου Baojun E100, καθώς η General Motors ανέβασε την «τάση» του. Το λιλιπούτειο αυτό λοιπόν

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<