Breaking News

Οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από 4 Μαΐου

Οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από 4 Μαΐου

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, καταργούνται οι περιορισμοί μετακινήσεων των πολιτών και η υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033, καθώς και η συμπλήρωση των αντίστοιχων χειρόγραφων εγγράφων.

Επομένως αναμένεται να αυξηθεί η χρήση των ΜΜΜ (Μέσων Μαζικής Μεταφοράς) και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει μια σειρά μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Παράλληλα θα υιοθετηθούν μέτρα ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς του μετρό, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση. Επίσης θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Πιο αναλυτικά τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:

– Στο μετρό και στον ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζεται να κατέβει στα 6 λεπτά.

-Στο τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσει στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα στα 1.000.

Οι συχνότητες αυτές θα βελτιωθούν σε δεύτερο στάδιο, σε συνάρτηση με την περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Προκειμένου τα παραπάνω μέτρα να τύχουν άμεσης εφαρμογής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία:

-Στη δυνατότητα εξαίρεσης του δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό των συγκοινωνιών.

-Στην αναστολή των διαδικασιών της κινητικότητας των εργαζομένων από τους Οργανισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε άλλον φορέα.

Είναι αυτονόητο ότι οι εποπτευόμενοι φορείς θα συνεχίσουν τη συστηματική απολύμανση των χώρων των σταθμών, των καθισμάτων, του πατώματος και των χειρολαβών οχημάτων και των συρμών. Επίσης, θα προχωρήσουν στη σήμανση των σημείων αναμονής, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η χρήση των ανελκυστήρων θα απαγορεύεται, με την εξαίρεση των ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Αλλάζουν οι ώρες προσέλευσης των εργαζόμενων στη Δημόσια Διοίκηση και κατανομή της σε τρεις ζώνες: (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.).

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς. Για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλο πρόσφορο τρόπο.Related Articles

Μονοθέσιο του Σουμάχερ πουλήθηκε 6,36 εκατομμύρια ευρώ

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που φτάνουν για τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 μετά το σοβαρό τραυματισμό που

Ο τροχονόμος που μοιράζει κλήσεις με ευχές και συμβουλές (video)

Σίγουρα όσοι βρήκαν τις συγκεκριμένες κλήσεις στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους όχι μόνο δε λαχτάρησαν, αλλά χαμογέλασαν, καθώς τις διάβαζαν.

Κολόνα και Ford Mustang GT έγιναν ένα! (video)

Όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι ενός Ford Mustang GT θέλεις να «ζωγραφίζεις» διαρκώς μαύρους κύκλους πάνω στην άσφαλτο με

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<