Breaking News

Μας αλλάζει τα φώτα η Περιφέρεια Αττικής! Θα βάλει πάνω από 23.700 Led στους δρόμους

Μας αλλάζει τα φώτα η Περιφέρεια Αττικής! Θα βάλει πάνω από 23.700 Led στους δρόμους

Υψίστης σημασίας για την ασφάλεια των οδηγών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι ο επαρκής φωτισμός των δρόμων.

Ακόμα καλύτερη ορατότητα υπόσχεται στους οδηγούς η Περιφέρεια Αττικής, καθώς θα τοποθετήσει συνολικά 23.790 Led φωτιστικά στις σημαντικότερες λεωφόρους της όπως Λ. Κηφισού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Κατεχάκη και στις οδούς πέριξ του κέντρου της Αθήνας όπως Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πειραιώς κ.α.

Το εν λόγω έργο υλοποιείται στο πλαίσιο συντήρησης και αναβάθμισης του οδοφωτισμού των κύριων οδικών αξόνων της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 36.9 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Ε.Π Αττική 2014-2021.

Τα πρώτα φωτιστικά σώματα τοποθετήθηκαν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και ήδη τα αποτελέσματα στη βελτίωση των συνθηκών νυχτερινής οδήγησης είναι ορατά. Τα νέα φώτα αναμένεται να κάνουν  τη «νύχτα μέρα» στο οδικό δίκτυο, καθώς βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα του φωτισμού, ενώ επιτυγχάνεται μείωση των φαινομένων θάμβωσης και παρέχουν αυξημένη λαμπρότητα.

Τα πλεονεκτήματα όμως δε σταματούν εδώ, διότι τα φωτιστικά είναι πλήρως ελεγχόμενα μέσω συστήματος τηλεδιαχείρισης, κάτι που σημαίνει, ότι σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να λαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με την κατάστασή τους (λειτουργία-κατανάλωση). Παράλληλα συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αφού τα Led φωτιστικά είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον, από τα υφιστάμενα φωτιστικά νατρίου και δεν έχουν επικίνδυνα συστατικά, ενώ ανακυκλώνονται ευκολότερα.

Επιπλέον επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη και σε επίπεδο κόστους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων θα μπορούν να εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπορούν αν αξιοποιηθούν σε άλλες ανάγκες προς όφελος των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Επέμβαση της αστυνομίας για τα κέντρα διασκέδασης που κάνουν τους δημόσιους δρόμους ιδιωτικά πάρκινγκ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα, απαιτούν αλλαγή λαμπτήρων κάθε ένα έτος, ενώ τα Led λειτουργούν απρόσκοπτα για περίπου 100.000 ώρες, δηλαδή για 7  έτη. Τα νέα φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας Led, έχουν ονομαστική ισχύ 42 watt και αντικαθιστούν τα υφιστάμενα, νατρίου των 400 watt.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητάς της, προκειμένου να αναβαθμιστούν σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας στους δρόμους, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αττικής, έχοντας ως προτεραιότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».Related Articles

Σύλληψη για 12 διαρρήξεις αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή της Καλαμαριάς συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς ένας 25χρονος ημεδαπός την ώρα που προσπαθούσε να παραβιάσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όταν κάνεις παρανομία και δεν έχεις δει το περιπολικό (video)

Όταν κάνεις μια παρανομία στο δρόμο δε χρειάζεται απλά να έχεις άγνοια κινδύνου και θράσος, πρέπει επίσης να είσαι και

Οι συσκευές της Toyota για ανθρώπους με αναπηρία (video)

Η έννοια της κινητικότητα για την Toyota δεν περιλαμβάνει μόνο τα αυτοκίνητα, καθώς θέλει να είναι προσιτή σε όλους τους