Breaking News

H πρώτη έκθεση της κινέζικης BYD στην Ελλάδα! Ποια οχήματα φιλοξενεί;

H πρώτη έκθεση της κινέζικης BYD στην Ελλάδα! Ποια οχήματα φιλοξενεί;

Απόβαση στην ελληνική αγορά έκανε η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων BYD (Build Your Dreams).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η BYD δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 μεγαλουπόλεις 23 χωρών της Ευρώπης, με τα νούμερα αυτά να εκτοξεύονται σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με την BYD, χάρη σε αυτή έχει αποτραπεί η ρύπανση του πλανήτη με περίπου 12 εκατομμύρια τόνους CO2!

Πριν μερικές μέρες λοιπόν ξεκίνησε τη λειτουργία της η PNT Cars Pantopikos-BYD, η πρώτη έκθεση της BYD στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος (στον παράδρομο της Ε.Ο. προς Αθήνα), στην Κηφισιά. Σε άρτιες και με βιομηχανικό design εγκαταστάσεις, σε επιφάνεια δύο στρεμμάτων, φιλοξενούνται αρχικά τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD.

Πρόκειται για το ETP3, το ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό βαν, ωφέλιμου φορτίου 780 κιλών, και το ETM6, το ηλεκτρικό φορτηγό μικτού βάρους 7,5 τόνων, μοναδική πρόταση στην κατηγορία του, ιδανικό για αστικές διανομές και μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο κ. Isbrand Ho, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της BYD Europe. Σε σύντομη παρουσίασή του, ο κ. Ho τόνισε ότι η BYD είναι ο πρώτος και μοναδικός τεχνολογικός κολοσσός παγκοσμίως που προσεγγίζει σφαιρικά και σε κάθε παράμετρό της την ηλεκτροκίνηση, ως τη πλέον ενδεδειγμένη λύση για τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Διαβάστε επίσης: Νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε Bentley όταν πετάς με αυτό το αεροσκάφος και το ελικόπτερο!

Το τεκμηρίωσε δε αυτό τονίζοντας ότι η BYD δεν εστιάζει μόνο στην κατασκευή αποκλειστικά plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Δραστηριοποιείται και στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, προηγμένων ηλεκτρονικών ειδικά για «πράσινες» ενεργειακές λύσεις και συστημάτων ηλεκτροκίνητων υπέργειων σιδηροδρόμων μονής τροχιάς (MonoRail, SkyRail), για χρήση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Ειδικά για τα πάσης φύσης ηλεκτρικά οχήματα, ο κ. Ho ανέλυσε τη στρατηγική «7+4» της BYD, που στοχεύει στην αντικατάσταση όλων των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης με αμιγώς ηλεκτρικά. Το όνομα της στρατηγικής αντιπροσωπεύει επτά τομείς ευρείας χρήσης (επιβατικά αυτοκίνητα, λεωφορεία αστικών και υπεραστικών διαδρομών, ταξί, οχήματα υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οχήματα εργοταξίων και μεταφορών) και τέσσερις πιο εξειδικευμένους (λατομεία, λιμάνια, εργοστάσια, αεροδρόμια).

Απώτερος στόχος της BYD, με εταιρικό όραμα «Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή», η ανάπτυξη και εξέλιξη προϊόντων που θα συμβάλλουν στη μείωση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, κατά έναν ολόκληρο βαθμό Κελσίου.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης ΚεχαγιάςRelated Articles

Εντυπωσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota (video)

Μπορεί να άργησε η Toyota να καταθέσει τη δική της πρόταση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά τώρα δίνει το «παρών» με το

Μονοθέσιο της Formula E με την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου (video)

Το περασμένο Σάββατο, 14 Απρίλιου, διοργανώθηκε Ε-Prix της Formula E για πρώτη φορά στη Ρώμη. Το Πρωτάθλημα της Formula E,

Ποιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει τις περισσότερες πωλήσεις;

Μπορεί το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης να μην έχει καταφέρει ακόμα να χτυπήσει την ελληνική αγορά για πάρα πολλούς λόγους, ωστόσο

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<