Breaking News

Hyundai: Μην παρκάρετε μέσα σε γκαράζ-κίνδυνος πυρκαγιάς

Hyundai: Μην παρκάρετε μέσα σε γκαράζ-κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύσταση σε χιλιάδες ιδιόκτητες αυτοκινήτων της στην Αυστραλία έκανε η Hyundai να μη τα σταθμεύουν μέσα σε γκαράζ και κοντά σε εύφλεκτα υλικά αλλά να προτιμούν ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.

Για ποιο λόγο η κορεάτικη εταιρεία προέβη σε αυτή τη σύσταση; Διότι έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά σε σχεδόν 100.000 οχήματα που έχει κατασκευάσει.

Μάλιστα ο κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει ακόμα και όταν ο κινητήρας τους είναι απενεργοποιημένος. Το εν λόγω πρόβλημα φαίνεται ότι προκύπτει από ένα κατασκευαστικό ελάττωμα, το οποίο εντοπίζεται στην ηλεκτρονική πλακέτα της μονάδας ελέγχου του ABS,  καθώς μπορεί να βραχυκυκλώσει όταν τα εξαρτήματα εκτίθενται σε υγρασία. Διευκρινίζεται πάντως ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν επηρεάζει της λειτουργία των φρένων.

Η Hyundai Αυστραλίας, όπως είναι λογικό, θα πραγματοποιήσει ανάκληση των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων, τα οποία είναι 9.393 Santa Fe παραγωγής από 16 Μαρτίου 2005 έως 22 Σεπτεμβρίου 2009, 18.734 Elantra παραγωγής από 17 Αυγούστου 2005 έως 14 Μαΐου 2011 και 68.765 i30 παραγωγής από 7 Νοεμβρίου 2006 μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2010.

Τα ανταλλακτικά αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τον ερχόμενο Ιούλιο και οι επισκευές εννοείται ότι θα γίνονται δωρεάν.



Related Articles

Η Skoda Fabia αποφάσισε να ανανεωθεί

Η πορεία της Fabia έφτασε στο σημείο που χρίζει ανανέωσης και έτσι η Skoda προέβη στις απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα λοιπόν

Αυτοκίνητο ασφαλείας στις πίστες το Honda Civic Type R

Ένα σημαντικό και υπεύθυνο πόστο μέσα στην πίστα, κατά τη διάρκεια αγώνων, αναλαμβάνει το Honda Civic Type R Limited Edition.

Τι κάνουν συγκεντρωμένα 365 Fiat Panda;

Η απάντηση είναι απλή, γιορτάζουν το πόσο δημοφιλή και πολλά είναι. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η