Breaking News

Δέρμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου; Η Bentley λέει ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις

Δέρμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου; Η Bentley λέει ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις

Αναπόσπαστο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό κάθε σύγχρονης αλλά και παλαιότερης Bentley είναι οι δερμάτινες επενδύσεις. Ωστόσο οι εποχές αλλάζουν και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιθυμούν πιο βιώσιμα υλικά για τα μοντέλα τους.

Στο πλαίσιο αυτό η  Bentley κάνει ένα νέο βήμα στο ταξίδι της στρατηγικής ονόματι “Beyond100”, προς την ενίσχυση της αειφορίας και της φιλικότητας προς το περιβάλλον των προϊόντων και των υλικών της, συμμετέχοντας στο Leather Working Group (LWG), ως πρώτη εκπρόσωπος παγκοσμίως από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το LWG αποτελείται από κατασκευαστές δέρματος, προμηθευτές, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, καθώς και διάσημα brands από πολλούς κλάδους, πλέον και από το αυτοκίνητο.

Καταστατικός στόχος του είναι η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων στη βιομηχανία δέρματος, με εφαρμογή σαφών κριτηρίων βέλτιστων πρακτικών και αυστηρών προτύπων ελέγχου που παρακολουθούνται από ανεξάρτητους φορείς. Η Bentley είναι πλέον πλήρως εγκεκριμένο μέλος του LWG και θα διασφαλίσει ότι μέχρι τις αρχές του 2022, όλα τα δέρματα που χρησιμοποιούνται στη γραμμή παραγωγής θα προέρχονται από προμηθευτές και βυρσοδεψεία που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία ελέγχου του LWG, με τελικό στόχο την επίτευξη του “χρυσού προτύπου LWG” μέσω μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών.

Ο επικεφαλής παραγωγής στη Bentley Motors, Mark Cooke, εξηγεί: «Η χρήση δέρματος μαζί με την κατασκευή αμαξωμάτων είναι τα δύο χρονικά πρώτα χαρακτηριστικά της υπερεκατοντάχρονης ιστορίας μας. Οι τεχνίτες μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους στον κόσμο στην επεξεργασία δερμάτων και το γεγονός ότι πολλά από τα μοντέλα-αντίκες μας εξακολουθούν να υπάρχουν με το αρχικό τους εσωτερικό, αποδεικνύει τη μακροζωία του δέρματος ως βασικού υλικού για εμάς και την εγγενή αειφορία του με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Μπουρλώτιασε μυστηριωδώς ένα σταθμευμένο Tesla-Βγήκε ολική καταστροφή (photos)

Μέσω της Beyond100, η Bentley θα καταστεί ο πιο ηθικός και αειφόρος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζουμε ότι τα παραδοσιακά υλικά που χρησιμοποιούμε προέρχονται με τον πιο βιώσιμο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέων υλικών προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στους πελάτες μας».

Η Bentley προμηθεύεται τα καλύτερα δέρματα στην Ευρώπη, αποκλειστικά και μόνο ως υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων. Οι τεχνίτες της είναι πλήρως εκπαιδευμένοι ώστε να διασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων κατά την κατασκευή της δερμάτινης καμπίνας μίας Bentley.

Το δέρμα είναι γνωστό ότι είναι ένα υλικό που αντέχει στο χρόνο. Πάνω από το 80% των αυτοκινήτων της Bentley που κατασκευάστηκαν ποτέ, εξακολουθούν να κυκλοφορούν σήμερα, με την πλειοψηφία τους να φέρουν τα γνήσια δερμάτινα καθίσματά τους.


Tags assigned to this article:
BentleyLeather Working GroupΔέρμα

Related Articles

Το νέο Milan Red των 1.325 ίππων

Οι περισσότεροι ξέρετε ως κατασκευάστριες εταιρείας των supercar τις γνωστότερες όπως Ferrari, Porsche και Lamborghini. Στο προσκήνιο ωστόσο προσπαθεί να

H Bentley Flying Spur του Έλτον Τζον πουλήθηκε 700.000 ευρώ

Πρόσφατα η Bentley δώρισε μια ξεχωριστή Flying Spur First Edition στον Έλτον Τζον, όχι όμως για ιδιωτική χρήση, αλλά προκειμένου

Το χρώμα αυτής της Porsche 918 Spyder είναι μοναδικό

Υπάρχει ακόμα ένας λόγος που κάνει τη συγκεκριμένη Porsche 918 Spyder πιο ποθητή και δεν είναι άλλος από τη ξεχωριστή

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<