Breaking News

Με το ρολόι της Bugatti Chiron Sport η ώρα περνάει πολύ γρήγορα

Με το ρολόι της Bugatti Chiron Sport η ώρα περνάει πολύ γρήγορα

Τα επώνυμα και πανάκριβα ρολόγια Timex, TAG Heuer και Rolex απέκτησαν ένα νέο αντίπαλο που έχει την υπογραφή της Bugatti.

Με αφορμή τη νέα έκδοση Sport της Chiron που παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες στο Σαλόνι της Γενεύης η Bugatti σε συνεργασία με την εταιρία ωρολογοποιίας Parmigiani Fleurier δημιούργησε ένα άκρως ιδιαίτερο ρολόι χειρός. Βασίζεται στο ρολόι Type 390 της Bugatti που είχε δημιουργηθεί πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο των εορτασμών για το λανσάρισα της Chiron.

Στο επάνω τμήμα του διαθέτει ένα κύλινδρο που ρυθμίζει τη λειτουργία χρονομέτρησης μέσω τριών πλανητικών μηχανισμών που ενσωματώνουν εννέα από τα μικρότερα ρουλεμάν που έχουν κατασκευαστεί, καθώς η διάμετρος τους είναι μόλις  0.2 χλστ., ενώ συνολικά το ρόλοι διαθέτει πάνω από 300 μικροσκοπικά εξαρτήματα.

Αναφορικά τώρα με την Chiron Sport είναι 18 κιλά ελαφρύτερη σε σύγκριση με την «απλή» της έκδοση. Για να το πετύχει αυτό η Chiron Sport δέχτηκε στο σώμα της μεγαλύτερες ποσότητες carbon υλικού, το οποίο μάλιστα συναντάμε μέχρι και στους υαλοκαθαριστήρες.

Η γαλλική εταιρία των supercars προχώρησε σε αλλαγές στην ανάρτηση, στο τιμόνι και στο πίσω διαφορικό με  Dynamic Torque Vectoring, ώστε η Chiron Sport να γίνει ακόμα πιο επικοινωνιακή και συνάμα δυναμική στην άσφαλτο.

Πηγή αστείρευτης ενέργειας για την Chiron Sport παραμένει ο γνωστός W16 κινητήρας των 8.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.500 ίππους. Το γεγονός όμως ότι είναι ελαφρύτερη κάνει την Chiron Sport 5 δευτ. ταχύτερη, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Bugatti.

Αρκετά βαθειά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι ποθήσουν τη νέα Chiron Sport, καθώς η τιμή της στην Ευρώπη αγγίζει τα 2,65 εκατομμύρια ευρώ χωρίς φόρους.



Related Articles

Με αυτό το Fiat 500 κάνεις γλυκιά ζωή (video)

Στις 4 Ιουλίου η Fiat γιόρτασε την επιστροφή του θρυλικού 500 πριν από 12 χρόνια παρουσιάζοντας μια νέα του έκδοση

Τι γίνεται όταν μεταφέρεις χριστουγεννιάτικο δέντρο με BMW; (video)

Έξω χιονίζει και το τζάκι είναι αναμμένο, επομένως μιλάμε για την ιδανική ατμόσφαιρα για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μητέρα

Με 635 ίππους και τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα η νέα Bentley Bentayga Speed

Το νεότερο μέλος στην οικογένεια της Bentley ακούει στο όνομα  Bentayga Speed, ενώ από τη γέννηση του συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον,