Breaking News
ΕΛ.ΑΣ.: 2.370 παραβάσεις για κράνος σε μία εβδομάδα – «Πρωταθλήτρια» η Αττική
Η εκστρατεία «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη τη χώρα.
...Εξάρθρωση κυκλώματος κλοπής αυτοκινήτων στην Αττική – 13 συλλήψεις και παράνομο κέρδος 1 εκατ. ευρώ
Ακόμα μια εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε, η οποία δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών στην κλοπή, παραποίηση και μεταπώληση
...Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου: Ούτε ένα θανατηφόρο τροχαίο στους πρώτους 10 μήνες λειτουργίας
Τα πρώτα στοιχεία από τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου παρουσιάζουν μια εικόνα εντελώς διαφορετική σε
...Λασίθι: Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας – 427 παραβάσεις σε 24 ώρες
Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων στο Λασίθι, αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά το μέγεθος
...Πυροσβεστικό Σώμα: Ενισχύεται με 10 νέους τράκτορες
Σημαντική ενίσχυση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Παραδόθηκαν 10 νέοι τράκτορες
...Τροχαία Αττικής: Χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και 10 νεκροί ο απολογισμός του Μαΐου
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον Μάιο του 2026, καθώς μέσα σε
...
Δείτε το ελαστικό που φουσκώνει μόνο του
Επανάσταση στα ελαστικά κάνει η Continental, καθώς παρουσίασε μια καινοτόμα ιδέα. Ο λόγος για το νέο της ελαστικό C.A.R.E. σε πρωτότυπη, το οποίο φροντίζει ώστε ο οδηγός να μην ασχολείται καθόλου για την κατάσταση του.
Η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων “Connected”, “Autonomous”, “Reliable” και “Electrified” που σημαίνουν συνδεδεμένο, αυτόνομο, αξιόπιστο, ηλεκτροφόρο αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το νέο της ελαστικό διαθέτει μια σειρά αισθητήρων που μπορούν να καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο το βάθος του πέλματος, τις πιθανές φθορές που έχει υποστεί, τη θερμοκρασία και την πίεση του.
Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτούς τους αισθητήρες μεταδίδονται στο κέντρο “ContiConnect Live”, όπου κάποιος μπορεί να διαχειριστεί εξ αποστάσεως την κατάσταση του ελαστικού.
Αυτό όμως που προκαλεί θαυμασμό στο νέο ελαστικό C.A.R.E. είναι ότι μπορεί να φουσκώνει μόνο του, καθώς όταν το όχημα κινείται οι φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται εντός του τροχού ενεργοποιούν ενσωματωμένες αντλίες, οι οποίες παράγουν πεπιεσμένο αέρα και τον αποθηκεύουν σε μια δεξαμενή.
Αν διαπιστωθεί απώλεια πίεσης αέρα τότε το λάστιχο φουσκώνει μόνο του. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η λάθος πίεση στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο σύστημα διεύθυνσης, στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές C02.
Από την πλευρά της η Continental δεν διευκρίνισε αν το νέο ελαστικό C.A.R.E. θα μπει στην παραγωγή, αλλά ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί στους τροχούς των ρομπότ, σε ηλεκτροκίνητα και αυτόνομα οχήματα.
Related Articles
Πήραν τα πάνω τους οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που
Οι εκλογές φέρνουν επιστροφή πινακίδων
Όπως συμβαίνει συνήθως μερικές μέρες πριν από τις εκλογές βγήκε απόφαση που επιτρέπει την επιστροφή στους πολίτες των πινακίδων κυκλοφορίας
Πόσα Nissan έχουν παραχθεί με το υβριδικό σύστημα e-POWER – Σε ποια μοντέλα διατίθεται
Ρεκόρ παραγωγής ανακοίνωσε η Nissan για τα οχήματά της που τροφοδοτούνται με το υβριδικό σύστημα e-POWER. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου





