Breaking News
Τροχαία Αττικής: Χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και 10 νεκροί ο απολογισμός του Μαΐου
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον Μάιο του 2026, καθώς μέσα σε
...Αττική Οδός: Έφυγε τροχός από φορτηγό εν κινήσει – Ένα στα τέσσερα φορτηγά χωρίς ΚΤΕΟ
Τρόμος επικράτησε στην Αττική Οδό, όταν από ένα εν κινήσει φορτηγό, έφυγε ο μπροστινός αριστερός τροχός.
...Mazda εισέβαλε στις γραμμές τρένου – Η 70χρονη οδηγός κατηγορεί το GPS (βίντεο)
Απίστευτες εικόνες εκτυλίχτηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό του Σιάτλ, όταν στις γραμμές του τρένου εμφανίστηκε ένα Mazda
...Μοτοσυκλέτα κατέληξε να κρέμεται σε φανάρι μετά από σύγκρουση (βίντεο)
Ένα απίστευτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον Καναδά, με ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα να εκτοξεύεται στον
...Ηλεκτρικά πατίνια: Αναβάτες χωρίς κράνος και υπό την επήρεια αλκοόλ εντόπισε η Τροχαία
Συνολικά 214 παραβάσεις οδηγών ηλεκτρικών πατινιών βεβαίωση η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικής εξόρμησης που
...Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε 90 νέα οχήματα – Ποιος τα δώρισε
Σημαντική ενίσχυση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της Άμεσης Δράσης Αττικής πραγματοποιήθηκε με τη
...
Απλούστευση διαδικασίας για την εξαγωγή/αποστολή αυτοκινήτων σε άλλη χώρα
Απλουστεύεται η διαδικασία για εξαγωγές και αποστολές αυτοκινήτων στο εξωτερικό, με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Ειδικότερα, με τη νέα τροποποιημένη ΚΥΑ (οικ. Α35666/1841/03-07-2020) ορίζονται πλέον τα εξής:
– Περίπτωση εξαγωγής / αποστολής οχήματος από τη χώρα σε κράτος- μέλος της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαγραφής αρκεί πλέον η υποβολή από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του υπογεγραμμένου από τον αποστολέα αντίγραφου δελτίου παράδοσης διεθνούς οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων (φορτωτική CMR), στην περίπτωση που το αυτοκίνητο όχημα αποστέλλεται ως φορτίο.
Απαιτείται επίσης βεβαίωση από την αρμόδια τελωνειακή αρχή περί χορήγησης άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας προσωρινού τύπου, εάν το αυτοκίνητο όχημα δεν αποστέλλεται ως φορτίο.
– Περίπτωση εξαγωγής / αποστολής οχήματος από τη χώρα σε κράτος- μέλος εκτός της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαγραφής αρκεί πλέον η υποβολή από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του αντίγραφου εκτύπωσης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος τελωνείων του μηνύματος ΙΕ599 «Γνωστοποίηση ολοκλήρωσης της εξαγωγής που χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό για την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών διατυπώσεων εξαγωγής».
Η απόφαση ελήφθη γιατί με την προηγούμενη ΚΥΑ (οικ. Α 11574/638/18/22-05-2019) παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ολοκλήρωση διαγραφής οχημάτων, καθώς προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, απαιτούνταν η επαναταξινόμηση των οχημάτων (έκδοση νέων στοιχείων κυκλοφορίας) σε άλλη χώρα.
Έτσι, αρκετά οχήματα είτε καθυστερούσαν να ταξινομηθούν στη χώρα που αποστέλλονταν είτε αποστέλλονταν εκ νέου σε νέο προορισμό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επαναταξινόμηση τους και οι ιδιοκτήτες του να χρεώνονται με τέλη κυκλοφορίας.
Related Articles
Δείτε τη μετωπική σύγκρουση αυτής της Bentley (video)
Η υπερβολική ταχύτητα, ειδικά εντός κατοικημένων περιοχών, μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οδηγός μιας μαύρης Bentley Continental
7 νεκροί και 5 σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα
Μια ακόμα τραγωδία γράφτηκε σε δρόμο της χώρας μας, καθώς σημειώθηκε πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση
Πωλείται τo Audi RS6 του Πρίγκιπα Χάρι
Ένας εναλλακτικός τίτλος που θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει ήταν «το γαλαζοαίματο Audi RS6». Το συγκεκριμένο λοιπόν RS6 διατίθεται προς

