Breaking News

Η τεχνολογία της Nissan που βλέπει πίσω από κτίρια (video)

Η τεχνολογία της Nissan που βλέπει πίσω από κτίρια (video)

Πριν από μερικές μέρες η Nissan μας είχε εξάψει την περιέργεια όταν ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας θα παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία, η οποία θα κάνει το «αόρατο ορατό».

Η ιαπωνική εταιρεία έρχεται τώρα να μας εξηγήσει την καινοτόμα ομολογουμένως αυτή τεχνολογία ονόματι  “I2V”. Πρόκειται για ένα συνδυασμό δεδομένων που θα προέρχονται από τους αισθητήρες εντός και εκτός του αυτοκινήτου, από την τεχνητή νοημοσύνη και από τους δορυφόρους, ενώνοντας τον πραγματικό με το ψηφιακό κόσμο.

Έτσι το όχημα θα γνωρίζει όχι μόνο τι συμβαίνει στην κοντινή του απόσταση, αλλά και πιο μακριά από αυτό μέχρι και τι υπάρχει πίσω από ένα κτίριο ή την επόμενη γωνία. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί σημαντικά και η διαδικασία της πλοήγησης, καθώς θα δημιουργείται ένας χάρτης 360 μοιρών από τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος, ενώ θα παρέχεται πληθώρα πληροφοριών, όπως ποια λωρίδα κυκλοφορίας κινείται πιο γρήγορα, η ύπαρξη πεζών σε κοντινή απόσταση, οι επερχόμενες διασταυρώσεις και οι πινακίδες οδικής σήμανσης.

Η εν λόγω τεχνολογία απευθύνεται σε συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα, ενώ ο οδηγός θα πρέπει να φοράει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για να παρακολουθεί τις πληροφορίες που θα του προβάλλονται.

Παράλληλα η προηγμένη αυτή τεχνολογία θα παρακολουθεί και τον οδηγό εντός του οχήματος και θα καταλαβαίνει πότε αυτός είναι κουρασμένος προτείνοντας του μια στάση για καφέ.



Related Articles

Έναρξη παραγωγής για το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής για το ανανεωμένο Qashqai, το οποίο είναι αναβαθμισμένο στην εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση,

Η Hyundai φρεσκάρει το i20 με νέο εξοπλισμό και στιλιστικές αλλαγές (εικόνες)

Η Hyundai σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία προσπαθεί να κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον για το i20. Έτσι λοιπόν η κορεάτικη

Τέλος τα Μini που κινούνται με καύσιμο!

Δυο δεκαετίες ζωής συμπληρώνει φέτος ένα από τα πιο φινετσάτα μοντέλα, το Mini. H παραγωγή του ξεκίνησε στις 26 Απριλίου