Breaking News

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς φορτηγών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς φορτηγών

Τέλος έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στη δράση μιας εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες στις περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας σε βάρος οδηγών φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα.

Την υπόθεση αυτή χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ σε μια συντονισμένη επιχείρηση που συμμετείχε και η Ο.Π.Κ.Ε συνελήφθησαν στις περιοχές του Ασπροπύργου και των Αχαρνών, οκτώ ημεδαποί μέλη της σπείρας και αναζητούνται δύο ακόμα ημεδαποί συνεργοί τους.

Η δράση της σπείρας εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017. Το σχέδιο τους ήταν το εξής, μετέβαιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στις Εθνικές Οδούς ( Αθηνών-Λαμίας ή Αθηνών -Κορίνθου) εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών και στη συνέχεια αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά έκλεβαν τα εμπορεύματα.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με το φορτηγό, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο. Στο χώρο αυτό αποσπούσαν τα τρέιλερ από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί οκτώ ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών, τρεις κλοπές από φορτηγά στις περιοχές Μεγάρων και Ασπροπύργου και δυο κλοπές οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων και αντικειμένων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πόσες παραβάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας είχαμε την Κυριακή του Πάσχα;

Φέτος ήταν ένα αρκετά διαφορετικό Πάσχα, καθώς εξαιτίας του κορωνοϊού οι πιστοί δεν έκαναν Ανάσταση στις εκκλησίες το βράδυ το

Ο Πατούλης διέσχισε τη νέα «έξυπνη» διάβαση πεζών στον Πειραιά – Με φωτισμό που αλλάζει χρώματα στο οδόστρωμα (φωτογραφίες)

Έξω από το λιμάνι του Πειραιά θα λειτουργεί πλέον μια νέα «έξυπνη» διάβαση πεζών. Πρόκειται για μια από τις κεντρικότερες

Μετωπική σύγκρουση για ένα Kia Stinger που περίμενε στο φανάρι (video)

Αν κάποιος έχει δει από κοντά το νέο Kia Stinger θα επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και δυναμικό