Breaking News

Ποιο ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» της Γερμανίας;

Ποιο ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» της Γερμανίας;

Σε μια σημαντική και μεγάλη αγορά όπως είναι αυτή της Γερμανίας, ο τίτλος του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ένα νέο μοντέλο.

Φέτος λοιπόν «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019» στη Γερμανία ανακηρύχτηκε η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Jaguar I-Pace. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι 12 δημοσιογράφοι Ειδικού Τύπου που οδηγήσαν συνολικά 59 αυτοκίνητα σε διαφορά σενάρια δοκιμών.

Η νέα Ι-Pace ξεχώρισε για την αποδοτικότητα, το φιλικό της πρόσωπο προς το περιβάλλον, τον πρωτοποριακό της σχεδιασμό και την τεχνολογία της. Παράλληλα με την επιλογή της φαίνεται ότι η ηλεκτροκίνηση αποκτά όλο και περισσότερο κοινό.

Η νέα I-Pace επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,8 δευτ., ενώ οι δυο ηλεκτροκινητήρες της (ένας σε κάθε άξονα) αποδίδουν 400 ίππους και 696 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 90kWh προσφέρει στη νέα I-Pace αυτονομία 480 χλμ., ενώ η φόρτιση της σε ποσοστό 80% από ταχυφορτιστή διαρκεί 40 λεπτά.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Αυτό το Honda Accord αφήνει μεγάλα ίχνη στο δρόμο (video)

Στις αρχές του μήνα σας είχαμε δείξει πως ένα παλιό Lada στη Ρωσία απέκτησε τεράστιους τροχούς φορτηγού, μια τρελή ιδέα

Για ποιο λόγο η Volvo ανακαλεί πάνω από 500.000 οχήματα της;

Σε μια ανάκληση τεράστιου μεγέθους αναμένεται να προβεί η Volvο, καθώς τα επηρεαζόμενα οχήματα της φτάνουν τα 507.000 σε παγκόσμιο

Πόσο θα κοστίζει το νέο Suzuki Jimny στην Ελλάδα (video)

Πλώρη για την ελληνική αγορά έχει βάλει το νέο Suzuki Jimny, ενώ αναμένεται να «αγκυροβολήσει» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Suzuki